Perepäeval tunnustati kasuemasid

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nurmenuku puhkekeskuses MTÜ Pärnumaa Kasuperede Ühingu perepäeval lustisid lapsed mängides, kasuvanemad arutlesid murede ja rõõmude üle, mida kasulaste oma peres kasvatamine kaasa toob.

Pärnumaa kasuperede ühing võimaldab oma liikmetele neli-viis korda aastas koolitusi ja ühisüritusi, mis tavaliselt on seotud rahvakalendri tähtpäevadega. Perepäev toimus esimest korda ja see pühendati kasuperede emadele, suure südamega inimestele, kellel jätkub hellust ja armastust luua kodu paljudele vanemliku hoolitsuseta lastele.

“Teeme perepäevi eeskätt laste pärast,” rääkis MTÜ Pärnumaa Kasuperede Ühingu esimeheks valitud Mare Müürsepp, kes ühtlasi on kasuperede tugiisik. “Need lapsed on oma elus näinud palju väärkohtlemist, kannatanud tühja kõhtu, negatiivseid suhteid ja see kõik on jätnud nende hinge sügavad haavad.”

Lapsed said suure elamuse hobuvankriga sõitmisest, ühiselt mängiti murumänge, millest kõige vahvamaks kujunes emade ja laste vaheline köievedu. Korraldati ka ühingu aastakoosolek, kus Eesti kasuperede liidu esimees Malle Kobin andis ülevaate liidu eesmärkidest ja tegemistest.

Perepäev kulmineerus grillipeo ja tordisöömisega, tublisid kasuemasid peeti meeles kingitustega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles