Jakobsoni konkursi laureaadid on Elfriede Nikolai ja Arnold Prints

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Huvist ruhnu tantsude vastu koostab vastne Jakobsoni konkursi laureaat Elfriede Nikolai raamatut.
Huvist ruhnu tantsude vastu koostab vastne Jakobsoni konkursi laureaat Elfriede Nikolai raamatut. Foto: Ants Liigus

Pärnumaa populaarseim kultuuritöötaja 2011 on rahvatantsuõpetaja Elfriede Nikolai ja populaarseim põllumees talupidaja Arnold Prints – nii otsustas eile maavalitsuses kogunenud Carl Robert Jakobsoni konkursi žürii kandidaatide esildisi vaagides.

Ajalehe Pärnu Postimees eripreemia pälvib Tihemetsa ja Surju kooli töö- ja tehnoloogiaõpetuse õpetaja, Sillaotsa talu peremees Raivo Tõnisson (vt PP 16.07.).

Elfriede Nikolai on tunnustatud tantsuõpetaja, maakonna laste rahvatantsupidude tava algataja ja peakorraldaja, seltsi Kägara looja ja juhendaja, folkloorifestivali “Pärnumaa pirand” korraldustoimkonna liige. Tema juhendatavad laste-, noorte- ja täiskasvanute tantsurühmad on osa võtnud üld- ja koolinoorte tantsupidudest, esindanud koduriiki ja -maakonda rahvusvahelistel kultuurifestivalidel.

Mitu tuntud tantsuõpetajat on olnud Elfriede Nikolai õpilased, nende hulgas näiteks Elma Killing, Tiia Schär, Marko Sassjan, Annika Viibus. Huvist ruhnu tantsude vastu koostab vastne Jakobsoni konkursi laureaat raamatut ja teeb koostööd ruhnurootslastega, kes on nii autorile kui tema tantsijatele pärimustantse õpetanud.

Murru talu peremees Arnold Prints harib Murru külas 200 hektarit maad ja kasvatab 40pealist lüpsikarja ning on jäänud sünnist saadik Are valda kui oma kodukanti.

Pärivere sovhoosi põllutöölisest-traktoristist majandijuhiks tõusnud ja põllumajandusreformi järel perega seotud talukoha taastamisega tegelev mees on olnud üks maakarjakasvatajate seltsi asutajaliikmeid ning peab nudipäid oma taluski kõrvuti mustakirju kõrgetoodangulise piimakarjaga.

Carl Robert Jakobsoni Sihtasutus väärtustab Kurgja talu peremehe nimelise konkursiga igal aastal nende põllumeeste, haridus- ja kultuuritegelaste tööd, kes on vähemalt viimased kümme aastat andnud oma panuse Pärnumaa elu edendamisse. Þürii esimees on Kurgja talumuuseumi direktor Monika Jõemaa.

Tänavune on 23. konkurss, esimesed preemiad ja Jakobsoni bareljeefiga mälestusmedalid anti Kurgjal üle 1989. aastal.

Laupäeval toimub tunnustusüritus konverentsi “Carl Robert Jakobsoni õpetus läbi aegade” ettekannete järel, esinevad pärimusmuusikud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles