Drammeni haiglat tänati hea töö eest tragöödiapäeval

, Drammen, Norra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Drammeni haigla osales Norra ajaloo suurimas kiirabiaktsioonis.
Drammeni haigla osales Norra ajaloo suurimas kiirabiaktsioonis. Foto: Internet

Eile hommikul külastas Drammeni haiglat tervishoiuministeeriumi riigisekretär Robin Kåss. Ta edastas riigi tänu kiirabi ja erakorralise meditsiini osakonna töötajatele.

Buskerudi haigla osales reedesel päästeoperatsioonil kahel viisil: kiirabitöötajad käisid saarel kannatanuid abistamas ja transportimas, erakorralise meditsiini osakonna töötajad võtsid aga vastu telefonikõnesid kannatanutelt.

Kåss kuulis külastuse käigus mitut südantliigutavat lugu. Sellegipoolest rõhutasid haigla esindaja sõnul kiirabitöötajad, et sündmuse õudus sai neile päriselt selgeks alles hiljem.

”Saarel olles keskendusime tööle ja tegime seda võimalikult hästi. Eelnevad õppused on kasuks tulnud, nii et koostöö teiste päästjatega sujus,” rääkis üks kiirabitöötaja kohtumisel riigisekretäriga.

Robin Kåss hindas päästetööde juures kõige keerulisemaks algselt valitsenud teadmatust ja ebakindlat julgeolekuolukorda. ”Arstid on harjunud nägema vigastatud inimesi, selle juhtumi puhul oli aga raske seista silmitsi tragöödia sellise ulatuse ja kogu kurjusega selle taga,” ütles Kåss Norra rahvusringhäälingule.

Riigisekretär andis Drammeni haigla personalile edasi tervishoiuministri ja peaministri tänu ja tervitused.

Utøya on siiani olnud Norra suurim kiirabiaktsioon. Buskerudi haigla saatis saarele appi 42 kiirabiautot ja kaheksa helikopterit.

Buskerudi haiglatesse jõudis kokku 42 patsienti: 35 neist Ringerike haiglasse, kuus Bærumi haiglasse ja üks Drammenisse. Tänaseks on patsiendid kas koju lubatud või saadetud edasisele ravile teistesse haiglatesse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles