Kampaania kutsub septembris alkoholist loobuma

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PKampaaniaga liitunud lubavad vähemalt üheks kuuks alkoholi hüljata.
PKampaaniaga liitunud lubavad vähemalt üheks kuuks alkoholi hüljata. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Tudengialgatus “Septembris ei joo” kutsub seitsmendat korda kõiki mihklikuul alkoholitarvitamisest loobuma.
 

“Aastad on näidanud, et esmapilgul lihtsana tunduva ülesandega ei saa 5-10 protsenti lubaduse andjaid üldjuhul hakkama, sest ka klaas veini või pudel õlut ei ole reeglitega kooskõlas,” selgitas idee üks autoreid Madis Masing. “Samal ajal on enamik selleks võimelised ja nagu ettevõtmise veebilehel kirjas, siis kahju pole proovimisest kindlasti keegi saanud.”

Kampaania vedajate hinnangul on tegemist positiivse, kuigi veidi teistmoodi algatusega, mida tuleks käsitleda lõbusalt ja humoorikas võtmes, kuid mitte naljana.

Kampaaniaga saab liituda suhtlusportaali Facebooki fännilehe kaudu ühe hiireklõpsuga.

“Oma tuttavatele välisriikidest saab infolehe või üleskutsena saata www.AlcoholFreeSeptember.com lingi, kus info nii eesti, läti, leedu, vene, slovaki, rootsi, soome kui isegi indoneesia keeles,” tutvustas veebilehe võimalusi kampaania korraldaja Reigo Kimmel, kelle arvates ei ole liitumistingimused ega tehniline pool niivõrd olulised, kui lubadus iseendale.

Kampaaniast on aastatega osa võtnud tuhandeid inimesi, tänavu on mõtteviisiga liitunud üle 1500 osaleja.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles