Laarmann lubab vandaalidele ninanipsu teha

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raekülas Hirve ja Merimetsa tänava nurgal pargis seisev endine lillemüügikiosk tõmbab vandaale ligi.
Raekülas Hirve ja Merimetsa tänava nurgal pargis seisev endine lillemüügikiosk tõmbab vandaale ligi. Foto: Ants Liigus

Et vandaalid ei väsi Pärnus Raeküla linnaosas Hirve tänava pargis kunagist lillekioskit lammutamast, lubab ehitise omanik Eino-Jüri Laarmann kolida selle uude kohta, kus kuri käsi lõhkuma ei küüniks.

Kunagi Pärnu hotelli taga seisnud lillekiosk, millest Pärnu linnavolikogu liige ja Raeküla linnaosa vanaisade klubi juht Laarmann lubas teha vanaisadele ning pargis sportivatele ja mängivatele noortele tillukese klubi, tõmbas lõhkujaid ligi juba siis, kui see Raeküla seltsi hoovis seisis. Ja tõmbab nüüdki, kui Laarmann kergehitise Hirve ja Merimetsa tänava nurgale kolis.

Laarmanni sõnutsi kavatses ta teha hoonesse koha, kus saaks rõivaid vahetada ja tualetis käia, kuid väsimatud lõhkujad on tema plaanile kriipsu peale tõmmanud. „Seda lõhutakse hoolega. Algul tambiti aknad puruks, siis kisti voodrilauad lahti,“ rääkis mees.

Laarmanni jutu järgi sai ta enne jaanipäeva ühed lõhkujad kätte ja koos võeti ette koristustöö, ent pärast seda on vandaalid taas kioskit rüüstanud. „Tänapäeva noored ei taha ehitada, nad tahavad ainult lõhkuda,“ kurtis ta.

Et lõhkujad ei väsi, lubab Laarmann neile ninanipsu teha. „Pean kioski kuhugi sobivamasse paika viima. Näha on, et praegusesse kohta selline asi, mida lõhkuda saab, ei sobi,“ lausus ta.

Pärnu linnaaednik Kristiina Kupper arvas, et räsituna endine lillekiosk linnaparki ei passi. „See plats on juba aastaid kohalike aktiivses kasutuses olnud ja platsi heakord on aastatega paremaks läinud. Eino-Jüri Laarmanni mõte kiosk korda teha on tore, ent selline olukord, kui lõhutakse, pole korrektne,“ leidis linnaaednik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles