Ettevõtluskonkurss selgitab parimad

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa ettevõtlus- ja arenduskeskuse logo.
Pärnumaa ettevõtlus- ja arenduskeskuse logo. Foto: PEAK

Häid tulemusi saavutanud ettevõtjate tunnustamiseks ja ettevõtluse väärtustamiseks toimub “Ettevõtluskonkurss 2011”, millel selguvad Pärnumaa tänavused parimad. Kandidaatide kohta ootab Pärnumaa ettevõtlus- ja arenduskeskus (PEAK) elektrooniliselt täidetud ankeeti juba esmaspäevaks, 12. septembriks.

PEAKi juhataja Imre Toodu selgitas, et konkursil osalemiseks võib kandidaadi üles seada iga isik või asutus, sealhulgas kandidaat ise, ja korraga saab kandideerida mitmes kategoorias.

Pärnumaa parimad ettevõtjad selguvad kolmes kategoorias: maaelu edendaja, tõusev täht ja parim ettevõte Pärnumaa Karu.

Pärnu linna parimaid ettevõtteid võib esitada neljas kategoorias, et tunnustada parimat turismiarendajat, suurimat töökohtade loojat, investeerijat ja anda välja Pärnu linna ettevõtluse peaauhind.

PEAK ootab ise kandidaate kahes kategoorias, et anda välja “Pärituult Pärnumaalt” toote- ja päritolumärk ja kuulutada välja tänavune edukas alustanud ettevõtja. Sellele tiitlile kandideerija peab olema aasta kuni kolm tegutsenud, edukalt alustaja ning hindajad arvestavad nii tema juhitava ettevõtte käibe kasvu kui ekspordi osa käibes.

Konkursi kategooriate kirjeldus ja ankeet on PEAKi kodulehel, kuid kirjalikult saab neid samuti esitada märgusõnaga “Tunnustamine” PEAKi aadressil.

Toodu lisas, et tavakohaselt ettevõtlusnädala raames toimuvat konkurssi korraldavad Pärnu maavalitsus, Pärnumaa omavalitsuste liit, Pärnu linnavalitsus, Eesti kaubandus- ja tööstuskoja Pärnumaa esindus, SA Pärnumaa Turism ning SA Pärnumaa Ettevõtlus- ja Arenduskeskus. Konkurss toimub vastavalt arengustrateegiale “Pärnumaa 2030+”, “Pärnu linna arengukavale 2015” ja “Pärnu ettevõtluse arengukavale”.

Läinud aasta laureaadid olid OÜ Säästke kui Pärnumaa maaelu edendaja, MS Balti Trafo OÜ kui Pärnumaa tõusev täht ning auhinna Pärnumaa Karu ja Pärnu linna ettevõtluse peaauhinna pälvis AS Wendre kui maakonnas oluline tööandja ja rahvusvaheliselt konkurentsivõimeline ettevõte.

Pärnu linna väljaantava turismiarendaja auhinnani jõudis 2010. aastal MTÜ Pärnu Jahtklubi, suurim töökohtade looja oli OÜ Stram ja investeerija AS Fortum Termest.

PEAKi tunnustuse “Pärituult Pärnumaalt” sai OÜ Vändra Leib kui Pärnumaal valmistatud ja siin kõrge lisandväärtuse saanud kvaliteetse toote tootja.

Laureaadid selguvad tunnustusüritusel oktoobri alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles