Pärnu Viisipidajannad laulavad Barcelonas

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu neidudeansambel Viisipidajannad esindab koduriiki Hispaanias rahvusvahelisel rahvalaulukonkursil, viis aastat tegutsenud koosseisu juhendab Toomas Voll. Pildil esinemine pealinnas Estonia laval.
Pärnu neidudeansambel Viisipidajannad esindab koduriiki Hispaanias rahvusvahelisel rahvalaulukonkursil, viis aastat tegutsenud koosseisu juhendab Toomas Voll. Pildil esinemine pealinnas Estonia laval. Foto: Erakogu

Täna hommikul lendas Pärnu neidudeansambel Viisipidajannad Hispaaniasse, et esindada koduriiki ja -linna Barcelonas rahvusvahelisel rahvalaulukonkursil “Europe and its Song”.

Võistlusest võtab osa 22 koori ja ansamblit, lavale astujate seltskond on kirev, ulatudes Soomest Venezuelani, Lõuna-Aafrika Vabariigist Norrani.

Eesti esindajad on konkursi þürii ja publiku ees neljapäeval Eesti aja järgi tund pärast keskpäeva.

“Viisipidajannadele on soojamaareis ühtlasi viimane esinemine ja kooslaulmine, sest nii mõnigi neiu jätkab õpinguid kõrgkoolis, kolm liiget jätkab oma eneseharimist välismaal, nii et see on ühtmoodi nii rõõmus kui kurb reis,” rääkis viis aastat tegutsenud ansambli juht, tunnustatud muusikaõpetaja ja dirigent Toomas Voll.

Pärnus Toomas Volli laulustuudio neidudekoorist Argentum Vox välja kasvanud ja viis aastat tagasi moodustatud ansamblis Viisipidajannad laulavad ja võistlevad Barcelonas Marta Toomla, Sirli Algo, Mariin Kull, Anette Vetik, Kertu Mägar, Merili Oltre, Hedi Maaroos ja Grethen Tiits.

“Ansamblist lahkujate asemele tulevad uued lauljad, uus koosseis võtab endale nime, see ei ole koor, kus nimi nagu mantel antakse edasi,” selgitas Voll ees ootavat muutust seni konkurssidelt kulda ja karda toonud neidudeansamblis.

Pühapäeval esinesid Viisipidajannad viimast korda kodupubliku ees, andes ciao-ciao-kontserdi Vanalinna põhikooli saalis.

“See esinemine oli mõeldud kodustele ja sõpradele, et närvi karastada ja konkursilood läbi laulda,” mainis Voll.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles