Kalafarmi arendajad vaidlustasid kohtuotsuse

Kalev Vilgats
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Septembri lõpus endale inkrimineeritud kuritegudes õigeks mõistetud Audru kalafarmi arendajad Thorben Nielsen ja Alar Oppar vaidlustasid osaliselt 28. septembril Harju maakohtus langetatud otsuse. Mõlemad taotlevad riigilt õiguskaitsekulude kogu ulatuses väljamõistmist.

Kohtu otsusega mõisteti Nielsenile ja Opparile Eesti riigilt solidaarselt välja 35 000 eurot. Põllumajandusministri endine nõunik Oppar ütles Pärnu Postimehele, et ei mõista, mis riigiga on tegemist.

”Minu advokaadikulud olid 55 000 eurot ja mulle mõisteti sellest välja 35 000 eurot,” rääkis ta. “Olen pidanud oma õiguste kaitsmiseks võtma laenu, mulle esitati valesüüdistus, mind tiriti kohtusse oma süütust tõendama. Mind on hoitud 3,5 aastat õiguskaitseorganite ja kohtu poolt uurimise all, minu suhtes on teostatud salajasi jälitustoiminguid, millega on riivatud aluseta minu eraelu puutumatust. Mind on prokuratuuri valesüüdistuse toel avalikult meedias mõnitatud ja nüüd läheb see lõbu mulle maksma veel 20 000 eurot.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles