Terviseamet leidis Vana-Pärnu rannast sinivetikaid minimaalselt

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vana-Pärnu rannas ei voha sinivetikad.
Vana-Pärnu rannas ei voha sinivetikad. Foto: Ants Liigus

Terviseameti teatel ei haigestunud koerad eelmisel nädalal Vana-Pärnu rannas sinivetikatega kokkupuute tagajärjel. Testi tulemusel leiti sinivetikaid rannast minimaalselt.

„Vana-Pärnu rannast võetud suplusvee proovist leiti sinivetikaid väga väheses koguses – vetikaõitsenguid põhjustava liigi Aphanizomenon flos-aquae biomassiks määrati 0,04 milligrammi liitri kohta,” ütles terviseameti pressiesindaja Simmo Saar.

Õitsengu kokkuleppeliseks läviväärtuseks on tema sõnutsi 0,5 milligrammi liitri kohta ja intensiivse õitsengu puhul on selleks piiriks üks milligramm liitris.

Vohavad sinivetikad. Foto on illustratiivne.
Vohavad sinivetikad. Foto on illustratiivne. Foto: Sirli Homuha

Eelmisel nädalal tuli mitu teadet selle kohta, et Vana-Pärnu rannas jalutatud koertel tekkisid ägedad haigusnähud, mille põhjustajateks pidasid omanikud sinivetikaid. Terviseameti teatel soojal ajal mere ääres levivad muud soolepõletiku tekitajadki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles