Eesti Panga presidendiks esitati Ardo Hansson

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ardo Hansson.
Ardo Hansson. Foto: PP

Eesti Panga nõukogu otsustas eile esitada Eesti Panga presidendiks ja ühtlasi Euroopa Keskpanga nõukogu liikmeks Ardo Hanssoni (pildil).

Kaheksa liikmega nõukogus toimunud salajastel valimistel sai Hansson viis häält ja teisena lõppvooru pääsenud Andres Sutt kolm häält.

Nõukogu toetuse saanud keskpanga presidendi kandidaat Hansson peab läbima kuni kolm kuud kestva kaitsepolitsei julgeolekukontrolli. Seejärel tutvub nõukogu kogutud andmetega ja saab teha riigi presidendile ettepaneku nimetada Hansson keskpanga presidendi ametisse.

Eesti Panga president Andres Lipstok on ametis 7. juunini 2012. Seaduse kohaselt on keskpanga presidendi ametiaeg seitse aastat ja see on ühekordne.

Hansson juhib Maailmapanga majanduspoliitika osakonna tööd Hiinas. Alates 1998. aastast Maailmapangas töötav Hansson on peale Hiina töötanud Ida-Euroopa ja Balkani riikidega.

Hansson oli Eesti Panga nõukogu liige aastail 1993–1998, Eesti peaministri majandusnõunik 1992–1995 ja 1997 ning välisministeeriumi nõunik 1991–1992. Ta oli ka Eesti rahareformi komitee liige.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles