Lapsed meisterdavad poekotte

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kooli- ja lasteaialapsed saavad oma fantaasia lendu lasta ja välja mõelda kõige põnevama koti, mis poodi minnes kaasa haarata.

Nimelt on keskkonnaamet seoses üleeuroopalise jäätmetekke vähendamise nädalaga välja kuulutanud keskkonnasõbraliku poekoti konkursi.

“Kõige keskkonnasõbralikum on käia poes riidest kotiga, kuna sel on paber- ja kilekoti ees mitu eelist,” ütles keskkonnahariduse spetsialist Merle Kiviselg. Toodetakse ju niisuguseid kotte linast või puuvillast, mis on taastuvad loodusvarad. “Riidest kotti on lihtne pesta ja ta kestab kauem: riidest kotti saab kasutada keskmiselt 500 korda, kilekotti kasutame enamasti vaid korra,” seletas Kiviselg. “Mis puutub materjali, siis kõige keskkonnasäästlikum on kasutada koti tegemiseks mõnd vana riideeset.”

Konkursile “Minu sõbralik poekott” oodataksegi lastekollektiivide ühiselt valmistatud poekotte, mille materjal on taaskasutatud tekstiil.

Iga lastekollektiiv võib konkursile esitada kuni kolm kotti ja tööd tuleks saata 14. novembriks keskkonnaameti Pärnu aadressil. Neli parimat konkursil osalenud kollektiivi saavad auhinnaks sõidu looduskeskusesse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles