Eesti halvimas seisukorras olnud teelõik sai uue katte

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaal valmis Vändra ja Suurejõe vahel oleva teelõigu remont.
Pärnumaal valmis Vändra ja Suurejõe vahel oleva teelõigu remont. Foto: Urmas Luik

Maantelõik Pärnumaal Vändra ja Suurejõe vahel, mis oli kuni remondini maanteeameti hinnangul kõige hullemas seisus tugimaantee, on nüüd saanud värske katte, uued teepiirded ja kergliiklustee.

Suurejõe pool elavad Juurikaru põhikooli lapsed said endale käänulise ja seni halvas seisus olnud maantee kõrvale turvalisema koolitee juba kuus aastat tagasi, nüüd lisandus olemasolevale veidi enam kui poolteisele kilomeetrile veel neli, mis teeb turvalisemaks ka Vändra poolt tulijate liikumise, vahendas ERR.ee "Aktuaalset kaamerat".

Suurejõe-Vändra teelõigu ehitus on hea näide riigistruktuuri ja kohaliku omavalitsuse koostööst - maantee ja kergliiklustee ehitati riigi rahaga, kergliiklustee aluse maa ostis omanikelt aga Vändra vald.

Valla rahakotti kergendasid maaost ja selle tarvis tehtud kruntide mõõdistamised ligikaudu 10 000 eurot võrra. Kergliiklustee ehitus sai võimalikuks aga tänu sellele, et maanteeamet hindas Suurejõe ja Vändra vahelise maanteelõigu kõige kehvemas seisus olevaks tugimaanteeks riigis ning otsustas selle remontida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles