Läti päästjad palusid eestlastelt abi juurde

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuletõrjujate voolikud.
Tuletõrjujate voolikud. Foto: Raigo Pajula.

Kui eile õhtul saatis päästeamet Lätti piiri ääres puhkenud suurele metsapõlengule seitse Eesti päästjat, siis täna palusid lõunanaabrid abi juurde.

Lõuna päästekeskuse kommunikatsioonijuht Marek Kiik ütles, et Läti riiklik tuletõrje- ja päästeteenistus palus Eestist juurde voolikuid ja täna saadeti Ramata metsapõlengule voolikutega konteineriauto Pärnu-Jaagupi päästekomandost. 

Kokku viiakse Pärnu-Jaagupi päästekomando konteineriveokiga metsatulekahju kustutustöödele neli kilomeetrit voolikuid.

„Kaheksas päästja jääb samuti põlengu kustutamisele appi,” lisas Kiik.

Põleng Eesti piiri lähistel Mazsalaca maakonnas Ramata küla lähistel sai alguse üleeile ilmselt hooletust ümberkäimisest tulega. 

Kustutustööd on rasked keerulise maastiku tõttu ja kõige tõhusamalt saab tuld kustutada helikopteriga vett tuues.

Põlev mets on väga kuiv ja tuulehoogudega levib tuli kohati kiiresti. 

Eile õhtul saatis päästeamet Läti metsatulekahju kustutustöödele appi Haapsalu päästekomandost kustutussüsteemiga roomiktransportööri kahe päästjaga, Rapla päästekomandost ATV kahe päästjaga, Risti päästekomandost ATV ja Kilingi-Nõmme päästekomandost ATV kolme päästjaga.

Meeskonna sideohvitseri ülesandeid sündmuskoha staabis täidab Pärnumaa operatiivkorrapidaja. Praeguseks tegutseb Lätis kaheksa Eesti päästjat. Peale nende sideohvitseri ülesandeid täitev Pärnumaa operatiivkorrapidaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles