Sindi kutsub hoovimüügi ja kepikõnni päevale

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sindi piir.
Sindi piir. Foto: Gertrud Alatare

Eeloleval nädalavahetuse on põhjust sammud Sindi poole seada: seal tuleb taas hoovimüügi ja kepikõnni päev.

“Sindi hoovimüügi ja kepikõnni päev toimub juba teist aastat. Eelmine aasta alustasime selle ettevõtmisega ja kogukonna inimestele väga meeldis,” rääkis Tori valla kultuurinõunik Mart Tõnismäe.

Eelmisel aastal olid hoovimüügi päevad suvel ja sügisel, tänavu tehti esimene müügipäev suve algul. Teine leiab aset sel laupäeval ja kolmas on tulekul sügisel. “Inimesed avavad oma kodu värava ja garaaži uksed, pakuvad seisma jäänud kraami alates rõivastest kuni akordionide ja punnvõrrideni, leiab nii täitsa uut kui antiikset kaupa,” seletas kultuurinõunik.

Samuti ei puudu Tõnismäe sõnutsi kodustelt müügilettidelt aia- ega metsasaadused, avatud on kodukohvikud. Seekord pakutakse koduõuel ratsutamise võimalustki. Kella 12st saab nautida aga pargikontserti, kus esineb ansambel Legero.

Ühtlasi toimub kepikõnni päev, kus kontrollpunktideks koduhoovide müügipesad. Tulemused võetakse kokku hiljem, kolme suvepäeva peale.

“Peale võimaluse kodunt endale kasutuid asju turule tuua aitab selline ettevõtmine, omavahel suhtlemine tutvuda kodulinna ja selle inimestega,” kinnitas Tõnismäe. “Aga osalema on oodatud kõik nii lähedalt kui kaugelt, et nautida kaunist suvepäeva Sindis.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles