Video: Pärnu jõel sõudekanalisse paarutanud lõbusõidulaev oleks noore sportlase peaaegu alla ajanud (4)

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimehe loetuim spordilugu räägib sellest, et Pärnu jõel sõudmise Eesti U19 ja U23 meistrivõistlustel juhtus kahetsusväärne intsident avapäeva esimeses finaalsõidus, kus sõitu juhtinud noorsportlase elu ja tervis seati viimastel meetritel ohtu.
Pärnu Postimehe loetuim spordilugu räägib sellest, et Pärnu jõel sõudmise Eesti U19 ja U23 meistrivõistlustel juhtus kahetsusväärne intsident avapäeva esimeses finaalsõidus, kus sõitu juhtinud noorsportlase elu ja tervis seati viimastel meetritel ohtu. Foto: Kuvatõmmis

Nädalavahetusel Pärnu jõel sõudmise Eesti U19 ja U23 meistrivõistlustel juhtus kahetsusväärne intsident avapäeva esimeses finaalsõidus, kus sõitu juhtinud noorsportlase elu ja tervis seati viimastel meetritel ohtu. Nüüd arutab sõudeliit, kas Pärnus üldse tasub selliseid võistlusi edaspidi korraldada.

18. augustil video filminud pealtnägija sõnutsi tekkis vahetult enne finišit kokkupõrkeoht sõudja ja samal jõel liikunud lõbusõidualuse vahel. “Korraldaja ei ole juba aastaid suutnud tagada võistluste toimumise ajaks veeliikluse sulgemist võistlusrajal ja nimetatud juhtum oli üks ohtlikumaid näiteid, millega sõudesportlased peavad tiitlivõistluste ajal silmitsi seisma,” rääkis klipi autor. “On puhas õnn, et sel korral jäi napp meeter lahutama kokkupõrkest, mille tagajärjed võinuks olla kõige halvemad.”

Kõnealune intsident on tema ütlust mööda põhjustanud palju poleemikat nii lapsevanemate kui sportlaste seas ja tõstatanud küsimuse, kas sõudevõistluste korraldamine Pärnu jõel on edaspidi üldse võimalik ja ohutu.

Nii Eesti sõudeliidu peasekretäri Robert Väli kui ka OÜ Lõbusõidu esindaja Kristo Saarmanni sõnutsi oli laeva ja võistluse korraldajate vahel jõel liiklemine kokku lepitud, kuid mõõduvõtt algas laevasõidukorraldaja sõnutsi varem.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles