Noortel oli eile Pärnus lahe koolipäev

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turvistes ja paljastatud mõõkadega viikingite juhtimisel sammus ligi 700 üle kogu Eesti kokku sõitnud noort eile üle Pärnu Kesklinna silla kontserdimajja konverentsile. 
Et mõtted libedamalt liiguks, pihustati noored silla Uus-Pärnu poolses otsas vahuga üle.
Turvistes ja paljastatud mõõkadega viikingite juhtimisel sammus ligi 700 üle kogu Eesti kokku sõitnud noort eile üle Pärnu Kesklinna silla kontserdimajja konverentsile. Et mõtted libedamalt liiguks, pihustati noored silla Uus-Pärnu poolses otsas vahuga üle. Foto: Ants Liigus

Noored on pöörased. Või kas ikka on? Ja kui, siis kas küllalt pöörased? Neile küsimustele otsisid eile Pärnu kontserdimajas vastust siia kogu Eestist kokku sõitnud koolinoored.

Noori oli palju: ligemale 700. Turvistes ja paljastatud mõõkadega viikingite juhtimisel üle Kesklinna silla marssides jõudsid esimesed juba Uus-Pärnusse, kui viimased alles silla Vana-Pärnu poolses otsas seisid.

End veidi kogunud ja rivi korrastanud, marssis noortevägi tarmukalt edasi. Kontserdimaja peale, mille uksel võttis neid vastu Pärnu linnapea Toomas Kivimägi, kes Eesti suurimale noortekonverentsile “Lahe koolipäev” tulnuid sõna otseses mõttes kättpidi tervitas.

Samal ajal korraldasid politseinikud mõni meeter eemal jõudemonstratsiooni ja näitasid nii profülaktika mõttes, kui kiiresti nad suudavad kinnipeetud sõidukist inimesed eraldada ja maha suruda. Väga kiiresti. Eks raudus käsi patrullauto tagaistmel konutaminegi ole üks tulevikuväljavaadetest, kui liialt pööraseks minna.

Peale korravalvurite antud näitliku õppetunni rääkisid järjekorras kaheksandal noortekonverentsil enda elu keerdkäikudest noortele teiste seas Raul Rebane, Ago Anderson, Sepo Seeman, Mart Noorma, Aleksei Turovski, Laura Põldvere ja David Vseviov. Nemadki olid kunagi noored. Ja pöörased.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles