Galerii: Kihnlased naasid käsitööliste laulupeolt

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihnlased seiklesid Tallinnas Saku Suurhallis toimunud mardilaadal.
Kihnlased seiklesid Tallinnas Saku Suurhallis toimunud mardilaadal. Foto: Marie Soosaar-Virta

Kihnlased tutvustasid oma ehedat näputööd Saku Suurhallis mardilaadal, kus esimest korda oli väljas suur lett troi- ja kördimustrites tooteid, sokke, kindaid, mütse, tekke, aga ka saareelu tutvustavaid trükiseid, sihtasutuste Kihnu Kultuuri Instituut ja Kihnu Kultuuriruum ja Kihnu muuseumi välja antud raamatuid ja kalendreid, mis uue aasta lähenemise eel viimseni ära osteti.

“Lõbus laat oli, laulsime, tantsisime, meil oli pillimees kaasas, Õie Vesik. Naised kudusid sokke ja kindaid, õpetasid säärepaelte tegemist,” rääkis Maria Michelson, kes neljapäeva hommikust pühapäevani kihnlasi esindas ja kaupa pakkus.

“Suure halli valgustus ja pikad päevad väsitasid meid veidi, aga rahvast oli palju ja kõikide asjade vastu tunti huvi,” seletas Michelson.

Kui miski päriskihnlasi kurvastas, siis see, et nad avastasid lettidelt võltskaupa, mida reklaamiti kui Kihnu käsitööd. Teavitustööd, milline ese on UNESCO vaimse ja suulise pärandi maailmanimekirja kantud Kihnu kultuuriruumi näputöömeistrite tehtud ja kuidas seda ehedast eraldada, tegid naised kohapeal.

SA Kihnu Kultuuri Instituudi nõukogu esimees Mark Soosaar ütles, et tema kuulis raadiost võrdlust, et see olnud nagu käsitööliste laulupidu. “Seda ta tõesti oli, sest laulu ja tantsu jagus sepahaamrite kõlina ja kangaspuude kõlksumise kõrvale kolmeks päevaks hommikust õhtuni,” lisas ta.

Pärnakate esindajatena jäid suurel mardilaadal kihnlaste pilgu alla Maarja-Magdaleena gild ja portselanimaalijate selts Lüster.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles