Pärnumaa firma rajab Tartusse tehisliuvälja

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolm aastat tagasi sai Pärnuski kunstjääl keset suve hokit mängida.
Kolm aastat tagasi sai Pärnuski kunstjääl keset suve hokit mängida. Foto: Ants Liigus

Mõni aasta tagasi Pärnu kesklinnas jõe ääres Decora poe tagusel platsil tegutsenud tehisliuväli võib selle kuu lõpul saada uue hingamise Tartu linna ajaloolises südames Jaani kvartalis Antoniuse õuel.

Tehiskattega liuvälja paigaldab Tartusse Pärnumaa firma Kamex Puit, mille omanik Priit Jürioja oli ka Pärnu liuvälja osanik. Tartus hakkavad platsi haldama kohalikud ettevõtjad, kes selle eest renti maksavad.

Jürioja sõnutsi pole kolm aastat tagasi südasuvisesse Pärnusse ehitatud liuväli vahepealsel ajal aktiivses kasutuses olnud. Plasttahvlitest ehitatavat kunstjääd on tellitud vaid mõnele firmaüritusele. Samuti on sellel sõitnud Jelena Glebova, kui reklaamiti eelmisel aastal Tallinnas korraldatud iluuisutamise EMi.

Jürioja sõnutsi on tehisjää pakkumine firmale kõrvaltegevus ja sellele pole suurt reklaami tehtud. „Kes on asja vastu huvi tundnud, on meid ise üle otsinud,“ seletas firmajuht.

Kamex Puidu juhataja sõnutsi peaks kunstjää talvistesse oludesse sobima paremini kui plusskraadidega suvesse. „Külm ja vihm ei tee kunstjääle midagi, kui seda korralikult hooldada, liiga teeb tuulega lendlev liiv,“ seletas Jürioja.

Kolm aastat tagasi Pärnus avatud tehisliuvälja sulgemise üks põhjusi oligi selle hooldamisega kimpujäämine. Tuulega väljakule lendavat liivatolmu ei suudetud efektiivselt koristada ja halvenenud omadustega jää peletas uisutajad eemale.

„Pärnus sai asi välja hõigatud enne, kui see korralikult tööle sai hakata,“ on Jürioja kolme aasta tagusest ebaõnnestumisest õppinud.

Tartusse Antoniuse õue terrassile rajatav liuväli plaanitakse avada esimesel advendil, 27. novembril ja ettevõtmise vedajad loodavad, et sellest saab talvise Taaralinna tõmbenumber.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles