Tulekahju häire tõttu tuli Raeküla lasteaias evakueerida sadakond last

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raeküla lasteaiast saabus tulekahjuteade, põlengut ei tuvastatud.
Raeküla lasteaiast saabus tulekahjuteade, põlengut ei tuvastatud. Foto: Eno-Gerrit Link

Täna kell 12.06 said päästjad tulekahjuteate Pärnust Järva tänavalt Raeküla lasteaiast, kus tööle oli hakanud signalisatsioon.

Sadakond last ja töötajad evakueeriti hoonest. Päästjad ei tuvastanud kütteõliga köetavas katlamajas põlengut.

Lasteaia direktori Kersti Nõupuu sõnade kohaselt olid suuremad lapsed häire ajal veel õues ja väiksemad söömas. 

"Natuke elevust see häire tekitas. Harjutame käitumist tulekahjuhäire puhul korra aastas. Nüüd oli päris häire ja nii kasvatajad kui lapsed reageerisid sellele kiiresti. Õnneks midagi ei põlenud," rääkis Nõupuu.

Direktor ei osanud öelda, mis häire põhjustas. "Katlamajas on kütteõli lõhna ikka tunda. Tänagi ei olnud seda minu arvates rohkem kui tavaliselt," märkis ta.

Kella 12.25 paiku lubati lapsed ja töötajad taas majja.

Katlamaja seadmeid asus pärast päästjate lahkumist kontrollima tehnik.

Lääne päästekeskuse pressiesindaja Maris Mooritsa teatel tuli tulekahjuhäire lasteaia katlamajast, kuid põlengut ei avastatud. "Tõenäoliselt käivitasid tulekahjualarmi masuudiaurud," sõnas ta.

Kuna just sel nädalal oli päästeameti ohutusjärelevalve fookuses koolide ja lasteaedade tuleohutusnõuete täitmine, näitas tänane juhtum Raeküla lasteaias väga hästi, kuidas peab toimima.

Lääne päästekeskuse ohutusjärelevalve büroo juhataja Indrek Laanepõllu sõnade kohaselt saab Raeküla lasteaia personali käitumist ohuolukorras teistele eeskujuks tuua: õpetajad reageerisid signalisatsiooni töölehakkamisele, evakueerisid lapsed kohe hoonest ja helistasid hädaabi numbril.

"Selline tegutsemine näitab, et lasteaias on tuleohutus prioriteet. Alarmi rakendumisel käivitus evakuatsioon, evakuatsiooniteed olid kergesti läbitavad ja personal koolitatud, käitumaks sellistes olukordades õigesti," kiitis Laanepõld. "Päästeamet tunnustab väga lasteasutusi, kus ohutusele mõeldakse iga päev."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles