Linnalehm jäi tõusuveega lõksu

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu rannaniitudel veiseid karjatava Võrumaa taluniku Silver Visnapuu sõnutsi on veised aastatega ilma suhtes targemaks saanud ja oskavad tormituulte järel tõusva mere eest ohutusse kohta minna. Foto on illustreeriv.
Pärnu rannaniitudel veiseid karjatava Võrumaa taluniku Silver Visnapuu sõnutsi on veised aastatega ilma suhtes targemaks saanud ja oskavad tormituulte järel tõusva mere eest ohutusse kohta minna. Foto on illustreeriv. Foto: Mailiis Ollino

Laupäeva ennelõunal teatas pealtnägija häirekeskusele, et Vana-Pärnus Roostiku tänaval on veis jäänud tõusuvee lõksu ega pääse liikuma.

Kui päästjad kohele jõudsid, ujus loom üle vee kuivale pinnale ja õnneks abi vaja ei läinudki.

Linnalehmade omaniku Silver Visnapuu sõnutsi ei juhtunud loomale midagi ohtlikku. „Üks loomadest oli teistest eraldi ja jalgupidi vees. Midagi hullu temaga ei olnud ja ta jalutas ise karja juurde,” seletas ta.

Pärnu rannaniitudel veiseid karjatav Visnapuu märkis, et aastatega on loomad ilma suhtes targemaks saanud ja oskavad tormituulte järel tõusva mere eest ohutusse kohta minna.

„Kui esimesel aastal jäi kari mitu korda veelõksu, siis vanemad loomad on sellest õppinud ja oskavad karja kõrgemale kohale juhtida,” kõneles Visnapuu.

Loomapidaja on hakanud suvel Pärnu rannaniite puhtaks nosivat karja Võrumaale talvekorterisse kolima. Raekülas suvitanud veised ongi juba Võrumaal, järgemööda viib Visnapuu sinna ülejäänud lehmadki.

Kolmapäevaks lubab ilmateenistus suuremat tormi. Selleks ajaks katsub talunik madalamal maal karja koju sõidutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles