Paikuse osavallakogu umbusaldas esimeest (1)

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mait Talvoja.
Mait Talvoja. Foto: Urmas Luik

Paikuse osavallakogu kaheksa liiget hääletas eile kohalt maha osavallakogu esimehe Mait Talvoja.

Üheksa liikme allkirjaga umbusaldusavaldus loeti Paikuse 13 rahvasaadikuga osavallakogus ette eelmise kuu keskel.

Umbusaldusavaldusele alla kirjutanud Tarmo Vanamõisa, Ardo Aasa, Aivar Ild, Valter Landing, Kristjan Õunpuu, Eero Rändla, Jaan Tamme, Oliver Kikas ja Raiko Hiis leidsid, osavallakogu juhtimine on olnud alates selle kokkukutsumisest ebapädev ja passiivne.

“Koostöö osavalla keskuse ja linnavalitsusega on puudulik. Sellest tulenevalt ei ole osavallakogu saanud küllaldasel määral täita oma rolli Paikuse osavalla elanike huvide esindamisel ja kohaliku elu kujundamisel,” seisab avalduses. “Osavallakogu esimehe tegevust iseloomustavad koostöötahte puudus ja võimetus korraldada osavallakogu plaanipärast ja sisukat tööd.”

Umbusaldushääletus toimus eilsel koosolekul, kus selle poolt oli kaheksa liiget ja vastu neli. Osavallakogu koosolekult puudus üks rahvasaadik.

Talvoja sõnutsi oli tema umbusaldamine poliitiline otsus ja jaanuarikuiste valimiste vigade parandus. “Siis hääletas üks IRLi koalitsiooni esindaja kogemata valesti ja sai selle eest peapesu. Imestan isegi, et see nii kaua aega võttis,” kommenteeris Talvoja.

Talvojale jääb arusaamatuks, mida ta on oma töös valesti teinud, ja Talvoja sõnutsi ei suutnud selle kohta näiteid tuua ka umbusaldusavalduse ette lugenud Hiis, kui talt seda paluti.

Osavallakogu aseesimehe Vanamõisa teatel hakatakse esimeest valima neljapäeval. Kes on kandidaadid, ei soostunud ta ütlema, vaid märkis, et neid on ilmselt üle ühe.

Talvoja teada soovitakse osavallakogu esimeheks valida Rändla.

Umbusaldatud esimees ei kavatse uuesti kandideerida. “Ega nad kaks korda sama reha peale astu,” arvas ta, lubades jääda kogu lihtliikmeks.

Paikuse osavallakogu koalitsiooni moodustavad viis Isamaa, kolm Keskerakonna liiget ja üks valimisliidu Pärnu Ühendab nimekirjast. Opositsiooni kuulub kaks Reformierakonna ja kaks Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna esindajat.

Paikuse osavallakogu liikmed on Talvoja, Vanamõisa, Heldur Paulson, Marika Valter, Aasa, Alar Laneman, Õunpuu, Ild, Tamme, Landing, Rändla, Kikas ja Hiis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles