Paikuse koolis peetakse hariduskonverentsi

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paikuse osavalla viiendal hariduskonverentsil esineb ka TTÜ rektor Jaak Aaviksoo.
Paikuse osavalla viiendal hariduskonverentsil esineb ka TTÜ rektor Jaak Aaviksoo. Foto: Eero Vabamägi

Paikuse põhikoolis on täna osavalla viies hariduskonverents “Eile, täna, homme”.

Tallinna tehnikaülikooli rektor Jaak Aaviksoo on palutud rääkima õppimise muutumisest ajas, Tartu ülikooli haridusuuenduskeskuse juhataja Anzori Barkalaja aga arutlema, milleks on vaja haridusinnovatsiooni ja kuidas seda rakendada.

Tartu ülikooli sotsiaalmeedia lektor Maria Murumaa-Mengel räägib arutust rööprähklemisest ja mõtestatud rööbiti tegutsemisest õppetöös, samuti sellest, kuidas uudishimu viib edasi. ­Ettevõtja Andrei Korobeinik mõtiskleb, milline võiks Eesti olla aastal 2050. Tallinna Prantsuse lütseumi direktor Peter Pedak aga arutleb teema üle “Tagasi kooli – déjà vu või tabula rasa?”.

Paikuse põhikooli õpe­taja Sirje Suurevälja on konverentsi vajadust selgitanud sõnadega, et tänapäeva maailmas toimuvad muutused ja areng mitte enam aastate, vaid lausa päevade vältel. Ja selles edasikihutavas reaalsuses on kohati üsna keeruline elada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles