Külmaks läinud ilm pole kodutuid varjupaika juurde toonud

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodutute elamispaik. Foto on illustreeriv.
Kodutute elamispaik. Foto on illustreeriv. Foto: Krisjan Teedema

Pärnu kodutute varjupaikades on täidetud ligemale pool kohtadest, külm ilm pole uusi asukaid sinna eriti juurde toonud.

Pärnu linnavalitsuse sotsiaalosakonna kodutute hoolekande ja toetuste peaspetsialisti Raul Kivi andmeil on Suur-Posti 18b asuvas täiskasvanute varjupaigas 60 kohast täidetud 20–25 ja viimaste päevadega on juurde tulnud paar inimest.

Kivi sõnutsi saavad abivajajad pöörduda alati päevakeskustesse.

Sel nädalal märgati kodutuid sisenemas Pärnus Rüütli tänava 20 ja 22 ajaloolistesse hoonetesse, mille ärimees Indrek Stahlilt  ostis Tallinna firma Rüütli Arendus OÜ.

Lääne päästekeskuse ennetusbüroo nõunik Kristi Kais ütles, et päästjad hoiavad hoonetel, kus kodutuid märgatud, silma peal ja sealsed asukad püütakse suunata linna sotsiaalosakonda.

Kais lisas, et kui tühjalt seisvates majades märgatakse kodutuid, tuleks nendest teada anda hoonete omanikele ja informeerida omavalitsuse sotsiaalosakoda, mis saab neile abi pakkuda. „Sellistes hoonetes küttekoldeid tavaliselt pole või on nende seis väga vilets ja tuleoht sellistes majades seega suurem,” toonitas ta.

Kaisi sõnutsi jätkavad päästekeskuse ennetajad koduvisiite nii kortermajadesse kui eramutesse, vaatavad üle kütteseadmed ja kontrollivad suitsuandurite olemasolu. Vajadusel jagavad elanikele nõu ja aitavad neil, kes pole suutnud suitsuandurit paigaldada, selle lakke kinnitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles