Pärnakad noppisid kolm huvihariduse tunnustust

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pernova hariduskeskus.
Pernova hariduskeskus. Foto: Urmas Luik

Neljast tänavusest Eesti teadushuvihariduse liidu välja antud loodus-, teadus- ja tehnoloogiavaldkonna tunnustusest võitsid pärnakad kolm.

Eile Tartus teaduskommunikatsiooni konverentsil “Teadus sotsiaalmeedias – meelelahutuse ja müra vahel?” tunnustas teadushuvihariduse liit valdkonna silmapaistvamaid. Parimaks formaalse ja mitteformaalse hariduse lõimijaks osutus Pärnu linnavalitsuse noorsoonõunik Reine Tapp.

Pärnu linnavalitsuse pressiteenistuse teatel tõstis teadushuvihariduse liit esile Pärnus juurutatud riski- ja erivajadusega laste huviharidusse kaasamise süsteemi, mis Eestis on ainulaadne. Koolide sotsiaalnõustajate ja huvikooliõpetajate koostöös leiavad põneva tegevuse needki, kellel on koolis raskusi, kuid kellel mõni huvitegevus silma särama paneb.

Uue loodus-, teadus- ja tehnoloogiavaldkonna tulijana tunnustati Pernova hariduskeskuse õpetajat Ken Tilka, kelle ringidesse on suur tung. Viimase kolme aasta jooksul on Tilk väga aktiivselt osalenud huvihariduse populariseerimisel ja suutnud õpilastes pikaajalist huvi tekitada.

Väärt praktika auhinna sai Pernova hariduskeskus, mis on edukalt rakendanud keelekümblust. Uued ettevõtmised on loonud võrdseid võimalusi neile, kellele eesti keel pole emakeel. Praegu töötatakse koolis välja praktikat, mida kogu Eestis oleks võimalik lihtsalt kasutusele võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles