Pärnu tänavused jõulutuled säravad rahvuslikes värvides

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hedoni spaahotelli ees särab tänavugi tuttav purskkaevu matkiv valguslahendus, mille põlevad ja vilkuvad tähekesed imiteerivad vett.
Hedoni spaahotelli ees särab tänavugi tuttav purskkaevu matkiv valguslahendus, mille põlevad ja vilkuvad tähekesed imiteerivad vett. Foto: Ardi Truija

Eesti Vabariigi sünnilinn Pärnu ehib end nädalavahetuseks sinimustvalgete ja punaste jõulukaunistustega, õhtupimeduses hakkavad vahelduma külm ja soe valgus.

Tallinna poolt Pärnusse sõitja märkab esmalt Kesklinna silla poste kaunistavaid valgusribasid. Nendele lisandub Endla teatri ees purskkaevu imiteeriv valguslahendus, kus sinimustvalged postid tõusevad ja langevad nagu lained. Teatriesistel puudel löövad särama sinised ja valged valgus- ja 3D-pallid.

Samas stiilis sinivalged kaunistused ehivad Keskväljaku kuuske ja Jannseni tänava tänavavalgustusposte.

Lastepargis rõõmustavad mudilasi kaks valget põtra punase saaniga, mis on täidetud kingipakkidega. Nende ümber on kaheksa puidust kuuske, mida valgustavad prožektorid. Pargipuudel jälgivad lapsi valged öökullid.

Raekoda on esialgu ehitud tagasihoidlikult, sest 21. ja 22. detsembril toimuvad seal valgusetendused. Maja detailid tuuakse esile erilise valguslahenduse abil.

Jakobsoni pargi pergolaid hakkavad ehtima valged valgusketid, Munamäe pargi poste valged karud.

Rüütli tänava tänavavalgustusposte kaunistavad laternakujulised valged dekoratsioonid. Tänava kohal kõrguvad suured pärjad, mis on kaunistatud punaste jõulumunade ja valguskettidega. Rüütli ja Pühavaimu tänava nurgal on jõuludekoratsioonid püramiidi sisse pandud, nende keskel kõrgub kuusk, mis kaunistatud punaste munadega. Kuuse ees pingil istub 1. detsembril jõuluvana.

Rüütli platsi kuuske ehivad tänavu valged valgusketid, mis vahelduvad hõbedaste tähekestega. Teistel Rüütli platsi, Aia ja Pika tänava puudel säravad punased munad.

Kuninga tänava põhikooli esine kuusk on ehitud valgete ja siniste valguskettidega. Koidula pargi purskkaevu ilmestab fontääni jäljendav valge valguslahendus, ausamba taha puudele on peidetud tilkuvad purikad. Brackmanni pargi puud kaunistavad 3D-valguspallid.

Üle Supeluse tänava kõrguvad valged tänavaraamid, mida kaunistavad rahvusmustrites tähed. Samasugused tähed on Karja ja Vanapargi tänaval, kuid mitte üle tänava.

Hedoni spaahotelli ees särab tänavugi tuttav purskkaevu matkiv valguslahendus, mille põlevad ja vilkuvad tähekesed imiteerivad vett.

Riia maanteel Maxima vastas on tänavavalgustuspostide ümber valged poolkaarekujulised kaunistused. Papiniidu sild kaunistatakse postidekoratsioonidega, millest igaühel on kolm valget tähekest. Mai ja Raeküla vaheline lõik ehitakse valgete laineliste postikaunistustega.

„Väikesi üllatusi lisandub edaspidigi, kuid täpsemalt ei tahaks nendest veel rääkida,“ ütles Pärnu linnaaednik Anu Nurmesalu.

Et kõik pärnakad saaksid kodulinna ehtimisel kaasa lüüa, kavatseb linnavalitsus välja kuulutada jõulukaunistuste konkursi, mille tingimused selguvad lähiajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles