Julge tüdruk ja kakleva kambaga silmitsi sattunud kaitseliitlane pälvisid julguse eest autasu

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justiitsminister andis täna üle 27 kodanikujulguse aumärki vapratele inimestele, kelle julged teod aitasid ära hoida kuritegusid ning kes toetasid raskel hetkel kannatanut.
Justiitsminister andis täna üle 27 kodanikujulguse aumärki vapratele inimestele, kelle julged teod aitasid ära hoida kuritegusid ning kes toetasid raskel hetkel kannatanut. Foto: Mihkel Maripuu

Justiitsminister Urmas Reinsalu andis kümneaastasele Karoliinele ja kaitseliitlasele Andrus Tiitusele ülesnäidatud vapruse eest täna kodanikujulguse aumärgi.

Pärnus elav Kaitseliidu Sakala maleva pealik Andrus Tiitus ei kõhelnud septembris sekkumast enda koduukse ees toimunud kaklusesse, kus kaks noort meest olid tunginud kallale kahele noormehele. Üht kannatanutest löödi korduvalt rusikaga näkku ja kägistati, teist peksti pesapallikurikaga. Rüselust vaatas pealt viis meest.

„Kuulsin aknast, et maja ees käib suuremat sorti möll. Maja ees oli üks auto teise kinni parkinud ja nendes olnud mehed kaklesid omavahel. Hüüdsin neile, et lõpetagu ära. Palusin naisel politseisse helistada ja haarasin kaasa tuletõrjekustuti ja läksin tagasi õue. Võtsin välja telefoni, et kaklejaid filmida, ja hüüdsin uuesti, et nad kaklemise lõpetaksid,” meenutas Tiitus koduukse all tekkinud ärevat olukorda. „Kaklejad märkasid, et ma filmin, ja püüdsid oma nägu varjata. Üks autotäis kaklejaid kihutas seejärel minema.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles