Pärnu muuseum korraldab põneva fotokonkursi

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu muuseumi uus maja Aida tänaval.
Pärnu muuseumi uus maja Aida tänaval. Foto: Ants Liigus

Novembri keskpaigast 15. jaanuarini leiab aset Pärnu muuseumi eestvedamisel ja EMT abil suur üleriigiline Eestimaa pildistamine, sest algab fotokonkurss „Pärnu teel“.

Fotokonkursi eesmärk on jäädvustada kohti ja olukordi Eestimaa paikades, mis asuvad Pärnu poole viivatel teedel. Pärnus eneses tuleks pildistada suunaga muuseumiaida (Aida 3) poole.

Konkursil osalemiseks tuleb pildistada mobiiltelefonidega ja pildid laadida üles Pärnu muuseumi veebilehele www.parnumuuseum.ee.  

„Pärnu muuseum soovib talletada seda, kuidas noored näevad Eestimaad 2011. ja 2012. aasta vahetusel,“ selgitas Pärnu muuseumi direktor Aldur Vunk konkursi tagamaid.

„Juba 1930ndatel joonistasid Pärnumaa lapsed pilte oma kodust ja Jaapani lapsed samal ajal oma kodust. Toimus tööde vahetus ja Pärnu muuseumi arhiivides on jaapani laste joonistused, kuid eesti laste nägemus Eestimaast asub Jaapanis,“ rääkis Vunk „Sedakorda me küll pilte mujale saata ei plaani, vaid paneme need üles Pärnu muuseumi külastajatele, et kõigil oleks võimalik vaadata Eesti rahva enda loodud näitust.“

Edaspidi jäävad tööd Pärnu muuseumi arhiividesse ja pildipanka.

Võistluse iga nädala kümme parimat ehk rahvahääletusega kõige rohkem hääli kogunud tööd liiguvad finaali. Finalistide töödest koostab Pärnu muuseum 2012. aastal näituse uues muuseumiaidas ning EMT premeerib parimaid Eestimaa pildistajaid kolme Samsung Galaxy Ace nutitelefoniga. Žürii hääletuse tulemusel parimatest parim pildistaja saab eluaegse tasuta Pärnu muuseumi külastusõiguse.

Auhinnad antakse üle Pärnu muuseumi avamispäeval 23. veebruaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles