Galerii: uudne ja ainulaadne nutitahvel nihutab õppetöö piire

Karoliine Aus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna tutvustati Pärnu Kuninga tänava põhikoolis uuenduslikku nutitahvlit, mis Eesti koolides on ainulaadne.

“Tegemist on nutitahvliga, mis annab võimaluse koolitunde anda veel atraktiivsemalt ja nihutada õppetöö toimumise piire,” tutvustas tahvlit selle koolide vahel välja loosinud ByteLife Solutionsi suurkliendihaldur Rauno Mihkelsaar. Juhul, kui laps on kodus haige, saab ta siiski tunnist osa võtta: kõik, mida õpetaja tahvlile kirjutab, joonistab või seal näitab, on kättesaadav nutiseadmest ja arvutistki. Samuti on õpilastel šanss täiendada ja muuta õpetaja joonistust.

Tahvliga kaasnevas programmis on igal õpetajal oma konto, et siis luua suhtlusgruppe, kus ideid ja mõtteid vahetada. Samuti saab programmi kaudu pidada lastevanemate koosolekut videokõnena.

Tahvlit õpetajatele demonstreerides tuli ette viperusi internetiühendusega, umbes viieminutilise katsetamise tulemusena see taastati. Seega nutitahvlit kasutades on oluline hea netiühendus. “Koolitunnis on tahvel parem kui Skype, sest siin on peale kõne võimalik igast nutiseadmest kirjutada või joonistada,” rääkis Mihkelsaar, samuti kiidab ta kõnekvaliteeti.

Septembris toimus Tallinnas haridustehnoloogia konverents Edu EXEX, kus koolide vahel loositi välja ainulaadse tahvli Cisco Webex Board ja sellega kaasaskäiva programmi litsentsi aastane kasutusõigus. Loosi võitis Kuninga tänava põhikool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles