Galerii: piiskop Jourdan õnnistas Pärnu katoliiklasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänane johannesepäev oli eriti pidulik Pärnu katoliku koguduse rahvale, kelle juurde tuli jumalasõna tooma piiskop Philippe Jourdan, pühitsedes siinses väikeses katoliku kabelis Karusselli tänaval Püha Johannesele pühendatud missa.

“See on ühtlasi jätk pidulikule jõuluajale,” sõnas missa sissejuhatuseks Pärnu katoliku preester Wodzislav Szczepanik kabeli saalis istet võtnud mõnekümnele koguduse liikmele.

Põhjus, miks piiskop just sel päeval Pärnut väisas, peitus siinse koguduse pühendumus apostel Johannesele, keda 27. detsembril esile tõstetakse. Ent mitte ainult.

Piiskop Jourdan ütles rahvale, et lõppev aasta on toonud Pärnusse palju head ja kogudus peab selle nüüd vastu võtma apostel Johannese kombel, kes oli kiireim kõigist omaks võtma hea uudise jumala ülestõusust.

Pärnu kogudusele oli tänavu hea uudis see, et siin hakkas kohaliku preestrina tööle Poolast Eestisse tulnud Szczepanik, keda koduselt isa Wodekiks hüütakse.

Katoliku kogudus käib Pärnus koos Karusselli tänava kabelis, kus on õdus saal missade pidamiseks.
Katoliku kogudus käib Pärnus koos Karusselli tänava kabelis, kus on õdus saal missade pidamiseks. Foto: Mailiis Ollino

“Loodan, et kogudus võtab isa Wodeki kiiresti omaks,” sõnas piiskop Jourdan.

Teise hea asjana on Pärnu koguduse kabelis nüüdsest seesama kantsel, kust rahvast õnnistas Eestit külastanud paavst Franciscus Tallinnas Vabaduse väljakul.

Apostel Johannese sõnum “Armastage üksteist!” oli ka tema päevale pühendatud missa kandev teema.

Piiskop rõhutas, et ligimesearmastuses, aga ka armastuses peres või kogudustes on kaks tähtsat märksõna, millele toetuda. Need on tänulikkus ja andestus.

“Ainult rumalad ei palu andeks, arvates, et neil on alati õigus,” sõnas Jourdan. “Ärge lõpetage päeva leppimata, et hommikul mitte ärgata, jahedus südames.”

Missa käigus tuletati meelde apostel Johannesega seotud legendi mürgitatud veinipeekrist, mis kaotas oma ohtlikkuse, kui Johannes oli seda õnnistanud. Ja et tegu oli Johannesele pühendatud missaga, lõppes seegi veini õnnistamisega veel pärast armulauda. Uue testamendi üks sümboleid ongi vein, mis sobib hästi rõõmusõnumiga Jeesuse ülestõusust.

Pärnu katoliku koguduses on ligikaudu poolsada liiget. Siinne preester teenindab Viljanditki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles