Ametkond keelas taluturu reklaami maantee ääres

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uulu piirkonnas piisab juba praegu liikluskorraldusvahendeid ja midagi sinna lisada ei ole võimalik.
Uulu piirkonnas piisab juba praegu liikluskorraldusvahendeid ja midagi sinna lisada ei ole võimalik. Foto: Urmas Luik

Möödunud aasta detsembri keskel avati Uulus taluturg, kus kaubaks lähevad nii söögikraam kui rõivad. Et rohkem huvilisi sinna tee leiaks, tahtis vallavalitsus paigaldada maantee äärde viidad, milleks maanteeamet paraku luba ei andnud.

Häädemeeste vallavanem Karel Tölp kirjutas maanteeametile, et kuna turg hakkab olema regulaarselt avatud, oleks vaja Via Baltica äärde sellekohased viidad paigaldada, ja soovis saada ameti seisukohta reklaamide võimalikkuse kohta.

Variandina kaaluti Uulus Soometsa ristmikust umbes poole kilomeetri kaugusele mõlemale poole elektroonsete viitade paigaldamist.

Maanteeamet andis aga läinud nädalal teada, et kommertsreklaame maantee kaitsevööndis nad õigeks ei pea.

Kuna teekaitsevööndis on keelatud liiklejat häirivad valgustusseadmed või teabe- ja reklaamitahvlid ja arvestades, et tegemist on tiheda liiklusega rahvusvahelise põhimaantee lõiguga, on keeld ameti kinnitusel põhjendatud.

Ajutise liikluskorralduse rakenduskoordinaator Jarmo Vooglaine selgitas, et elektroonsete liiklusmärkide abil annab maanteeamet juhtidele liiklusteavet ja teavitab ohtudest. Igasuguse muu info edastamine häirib juhtide tähelepanu ja võib olla üks õnnetuste ohutegureid.

Samuti leidis Vooglaine, et Uulu piirkonnas piisab juba praegu liikluskorraldusvahendeid ja midagi sinna lisada ei ole võimalik, ja soovitas kommertsteavet edastada muude infokandjate vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles