Saugast ei väljunud hommikul taas Atko bussid

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sauga aleviku elanikke teenindava AS Atko Bussiliinide buss nr 40.
Sauga aleviku elanikke teenindava AS Atko Bussiliinide buss nr 40. Foto: Urmas Luik

Pärnu Postimehe poole pöördus murelik lapsevanem, kelle sõnutsi ei väljunud täna hommikul Sauga alevikust taas Atko bussid, kuigi kooli sõita soovinud laste väitel seisis Madise peatuses kuus bussi. 

“Täna hommikul ei väljunud taas bussid Sauga alevikust kell 8.27 ega 8.35. Alevikku sõitis aga laste sõnutsi sisse kuus bussi, millest enamik seisis Madise peatuses. Lapsed visati bussist mingil põhjusel välja ja ka nemad said oodata bussi, mis sõitis välja kell 8.47,” rääkis Piret Kaasik, kelle laps soovis bussiga kooli jõuda. Samuti oli ta kriitiline juhtide käitumise suhtes. “Bussijuhid on närvilised, karjuvad ega ava peatuses uksi.”

Kaasiku jutu järgi hilinevad Atko bussid nädalas mitu korda, vahel jõuavad kell 8.27 ja 8.35 väljuvad bussid korraga. “Vahetagu bussifirmat või ostku normaalsed bussid,” soovitas ta.

Pärnumaa ühistranspordikeskuse (PÜTK) vanemlogistik Toomas Talts kinnitas lapsevanema juttu.

“Jah. On teada, et buss, mis pidi minema Sauga kooli juurde, ütles Madise peatuses üles ja buss ei tulnud ka Sauga kooli juurest tagasi,” nentis Talts. “Seda juhtub mõni kord kuus tavaliselt, et bussidel on rikked. Aga võib-olla lõhkus eilne külm bussid niivõrd ära.”

“See buss, mis tuleb Sindist kell 7.18 välja ja on kell 7.48 Bussijaama peatuses, pidi minema Sauga kooli, kuid läks Madise peatuses rikki. Teine buss, mis sõidab samal liinil teisel kellaajal, läks asendusbussiks ja viis lapsed kooli ära, kuid hilines selletõttu omakorda Sindi poole sõiduga umbes veerand tundi. Rikki läinud bussil oli tehniline probleem külma tõttu, kuid Atko Bussiliinide väitel ei ole tegu suure veaga,” selgitas Talts.

PÜTKi juhataja Andrus Kärpuki kinnitusel sõlmiti 25. detsembril leping AS MK Autobussiga, mis hakkab sõitjaid vedama lõuna liinigrupis, ja AS Atko Bussiliinidega linnalähistel. “Atko on juba lubanud, et võimaluse korral toob uued bussid liinile varem, kui lepingu algusaeg on,” kõneles Kärpuk.

Uued Atko bussid hakkavad sõitjaid teenindama linnalähiliinidel 1. oktoobrist.

“Kuna leping on allkirjastatud, siis enam seda edasi lükata ei saa,” selgitas Talts. “Muidu oleks jaanuarist olnud liinidel juba uued bussid, kuid seni lükkusid bussivahetused kohtuvaidluste tõttu edasi.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles