Koolilapsed avasid linnalindudele restorani

Karl Hütt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna toitsid linde esimese klassi õpilased, kellele see pakkus väga suurt rõõmu. Söögimajad täitusid kiiresti ja puude külge riputati rasvapallid. Õpilastel õnnestus näha puukoristajat ja lisada see liik vaatluspäevikusse.
Täna toitsid linde esimese klassi õpilased, kellele see pakkus väga suurt rõõmu. Söögimajad täitusid kiiresti ja puude külge riputati rasvapallid. Õpilastel õnnestus näha puukoristajat ja lisada see liik vaatluspäevikusse. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu Kuninga tänava põhikooli ümbrusse on okste külge riputatud rasvapallid ja üles pandud linnumajad, kus tiivulised keha kinnitamas käivad. Iga klass peab vastutama, et lindude toidulaud oleks kaetud.

Kooli õppejuhataja Liina Õmbluse sõnutsi on koostatud klasside kaupa nädalane graafik, kus iga kollektiiv peab hoolitsema ühel nädalal selle eest, et majakestes oleks toitu.

Õmbluse väitel tuli selline algatus õpilastelt endalt ja sellel on mitu eesmärki. Esmalt on ülesanne hoolitseda talvel lindude eest, samuti peavad õpilased klassis mõtlema, kuidas korraldada suleliste toitmine. “Algklassides toimub veel linnuvaatlus: lapsed peavad üles märkima linnuliigid, keda neil selle perioodi jooksul näha õnnestus,” lisas õppejuhataja.

Esimese klassi õpetaja Inga Merisaar rääkis, et lindude toiduks kasutatakse näiteks rasvapalle, sihvkasid ja kaerahelbeid. “Järgmine nädal teeme ise linnutoitu: ostame searasva, läheme kooli kööki, sulatame selle üles ja paneme ülejäänud seemned sinna sisse,” selgitas Merisaar ja märkis, et pärast saab iga laps selle kodu juurde riputada.

Kuigi praegu on linnumaju kooli ümbruses üleval vaid paar, lisandub neid varsti, sest poisid valmistavad linnumaju puutöös juurde.

“Praegune toitmisgraafik on koostatud aprilli lõpuni ja lindudel on seni kindel koht, kuhu keha kinnitama tulla,” avaldas Õmblus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles