KIK toetas AS Reideni Plaati 150 000 euroga

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reideni Plaadi tootmishooned Pärnus.
Reideni Plaadi tootmishooned Pärnus. Foto: Reideni Plaat AS

Keskkonnainvesteeringute keskus (KIK) toetas ressursitõhusate investeeringute taotlusvoorus Pärnus tegutsevat EPS-soojustusmaterjale ja pakendeid tootvat AS Reideni Plaati 150 000 euroga.

Reideni Plaat sai Pärnu tehase tootmise efektiivsemaks muutmiseks toetuse. Projekti kogumaksumus on 300 000 eurot ja sellega säästetakse ressursse 6,5 protsenti.

“Soovime suurendada ettevõtete ressursitootlikkust kõikvõimalike uuenduslike lahenduste kasutuselevõtu kaudu ja ootame taotlema neid, kelle põhitegevus liigitub mäe- või töötleva tööstuse alla,” ütles KIKi toetuste üksuse juht Koit Kaskel pressiteate vahendusel.

“Kuna taotlusvoorus eelarvet veel jagub, kutsume ettevõtteid toetust taotlema ja ressursitõhusust parandama,” lisas Kaskel.

Taotlusvoorust sai enim ehk 246 500 eurot toetust teraviljatöötleja Tartu Mill AS, Reideni Plaat oli teisel kohal. Veel said toetusraha Samen Grupp OÜ, Kiilung OÜ ja Nuia PMT AS.

Ressursitõhususe investeeringutoetuse maksimumtoetuse summa ühe taotluse kohta väikeprojektides on 200 000 eurot ja suurtes kaks miljonit eurot. Taotlusvooru saab taotlusi esitada 30. juunini või eelarve ammendumiseni. 

Investeeringuprojekti eeldus on ettevõttes tehtud ressursikasutuse analüüs, mille toetamiseks avas KIK programmi juba 2016. aasta sügisel. Seda varianti on praeguseks kasutanud 90 firmat. Analüüsi käigus tuvastatakse ettevõttes ressursisäästuviise ja hinnatakse nende tegemise tasuvust ja otstarbekust. 

Projekte rahastatakse Euroopa regionaalarengu fondist (ERF).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles