Matusetoetust hakatakse maksma lahkunu elukoha järgi

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus hakatakse matusetoetust maksma lahkunu elukoha järgi.
Pärnus hakatakse matusetoetust maksma lahkunu elukoha järgi. Foto: Marko Saarm

Pärnu linnavolikogu muutis senist sotsiaaltoetuste korda ja otsustas, et matusetoetust hakatakse maksma lahkunu elukoha alusel.

Varem lähtuti Pärnus seisukohast, et toetust ei vaja lahkunu, vaid matuste korraldaja. Kuna seadus võimaldas toetust maksta nii surnu kui matusekorraldaja elukoha põhjal, tekkis segadus, sest omavalitsused maksid toetust eri põhimõtete järgi.

Linnavalitsus leidis, et ehkki toetuse maksmine korraldaja elukohast lähtudes on loogiline ja seaduslik, pole mõistlik jätkata Pärnus teistmoodi kui enamikus ülejäänud Eesti omavalitsustes. Kolmandal päeval pärast täna vastu võetud määruse Riigi Teatajas avaldamist hakatakse Pärnus matusetoetust maksma lahkunu elukohta arvestades.

Matusetoetuse suurus on 250 eurot ja seda on võimalik taotleda kuue kuu jooksul pärast Pärnu linnas (sealhulgas osavaldades) elanud inimese surma. Toetust makstakse tuhastamise ja/või matmise korraldajale, taotluse koos juhistega leiab Pärnu linna kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles