Armujook ilmestab Maria talu maitseid

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria talu pererahvas Riina ja Enn Rand pühendavad vanaema Maria auks 25 aastat tagasi asutatud talule Pärnumaa maitsete õhtusöögi.
Maria talu pererahvas Riina ja Enn Rand pühendavad vanaema Maria auks 25 aastat tagasi asutatud talule Pärnumaa maitsete õhtusöögi. Foto: Mailiis Ollino

Pärnumaa maitsete aasta jätkub, kuni mais antakse teatepulk edasi Vana-Võrumaale kui Eesti tänavusele toidupiirkonnale. Kohalike ürituste üks keskseid kohti on olnud Maria talu, mis oma 25 tegevusaasta täitumise puhul ja kodumaa 101. aastapäeva auks korraldab sel laupäeval õhtusöögi “Maitsed Pärnu südames”.

Pärnu linna Kõpu küla Maria talu perenaine Riina Rand rääkis, et Cafe Grandis on õhtusöögimenüüs ainult kohalikust toormest toidud ja joogid, sealhulgas taimetark Mercedes Merimaa segatud armujook, mis on valmistatud Püha Hildegardi kui keskaegse õhtumaa ühe mõjukama naise retsepti järgi.

Pärnumaa maitsete aasta projekti ja Liivi lahe kalanduskogu toetusega koostas menüü Cafe Grandi peakokk Erik Kuusik koostöös Maria talu perenaistega ning lähtus piirkonna väiketootjatest. Nende hulgas on Mätiku talumeierei, Lindi Kalakuningad, Pootsi mõis, Mäeotsa talu ja teisedki, kellest nagu kohalikku toitu väärtustavast ühekordsest üritusestki on ülevaade Maria ­talu kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles