Vald kinkis riigi pidupäevaks traktoreid

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Traktori võitnud Ivo Lobjakas tuli kingitusele maakodu õue vastu, kolmelapselise pere pesamuna Arabella süles.
Traktori võitnud Ivo Lobjakas tuli kingitusele maakodu õue vastu, kolmelapselise pere pesamuna Arabella süles. Foto: Urmas Luik

Mõtsu poe esine oli läinud reedel üks­ainumas liuväli, kui sinna pööras küla läbivalt maanteelt omaaegne ühismajandite masinapargi üks suuremaid ja võimsamaid ratastraktoreid T-150, nina suure lumesaha tagant vaevalt paistmas.

Tulnuk oli üks kahest raudruunast, mis aasta hakul Lääneranna vallas elanike vahel välja loositi ja omanikele üle anti. Poetanumal vahetati traktorikabiinis juhti, Hanilast traktoriga Mõtsu sõitnud Rivo Kumm andis juhtimise üle vallavanem Mikk Pikkmetsale, kes tahtis suure masina mõne kilomeetri kaugusele Rauksi külla võitjale isiklikult kätte toimetada.

“Viimati sõitsin sellisega masi­naga 2003. aastal,” nentis Pikkmets enne rooli taha istumist.

Traktor paistis lähemal vaatlemisel päevinäinud ja roostes. Kinkijad ei salanud, et kütusepaak pole samuti pilgeni täis valatud. Aga kingitud ­hobuse suhu ei vaadata. Ega ka kingitud traktorile, mis Mõtsul tuurid uuesti üles võttis ja liikuma hakkas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles