Pärnumaa töömessil pakub ametikohti poolsada tööandjat

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullune töömess Pärnu kontserdimajas.
Mullune töömess Pärnu kontserdimajas. Foto: Mailiis Ollino

Järgmisel kolmpäeval toimub Pärnu kontserdimajas Pärnumaa töö- ja karjäärimess. Kuuendat korda toimuval messil on tööpakkumistega väljas ligikaudu 50 tööandjat. Valdkondi leiab tootmisest ITni.

Tööandjate kõrval on messil haridusasutused, et jagada informatsiooni õppimisvõimaluste kohta. Organisatsioonid nõustavad vähenenud töövõimega töötajate, karjääri, tööõiguse ja maksude teemadel.

Eesti töötukassa Pärnumaa osakonna juhataja Gerli Metsa sõnade kohaselt on praegusel tööturul tööandjatel suur huvi leida abikäsi ja seetõttu on messil uusi tööandjaid, kes eelmistel kordadel ei ole osalenud. “Varasemast rohkem keskendutakse seekord noortele, messil on spetsiaalne karjääri ja koolide ala ning töötoad noortele,” rääkis Mets.

Messil toimub veel 45minutiline digioskuste koolitus, mille käigus õpitakse kasutama ID-kaarti, saadakse aimu mobiil-IDst, digiallkirjastatakse dokumente ja pööratakse tähelepanu www.eesti.ee-le ja teenustele. Huvilised peavad osalemiseks kaasa võtma oma ID-kaardi ning PIN 1 ja PIN 2. IT-oskused on tööturul järjest olulisemad ja seetõttu on vajalik enda teadmisi uuendada.

Samuti jagavad töötukassa inimesed teavet, milliseid tasuta IT-koolitusi asutus pakub tööinimestele, kust peaks alustama koolituste otsimist ja mida õpetatakse.

Kontserdimaja kammersaalis kuuleb põnevaid tööeluteemalisi ettekandeid, samuti on võimalik osaleda messimängus.

Töömess on kõigile huvilistele prii.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles