Esmaspäeval algab riigimetsas raierahu

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raierahu ajal ei tehta lageraiet. Erandiks on haiguste ja kahjurite leviku ärahoidmiseks tehtav raie kahjustatud metsades ja kuivades puhtmännikutes.
Raierahu ajal ei tehta lageraiet. Erandiks on haiguste ja kahjurite leviku ärahoidmiseks tehtav raie kahjustatud metsades ja kuivades puhtmännikutes. Foto: Viio Aitsam

Seoses lindude ja loomade pesitsusajaga algab riigimetsas 15. aprillil 15. juunini kestev raierahu, metsas jätkuvad sel perioodil istutamis- ja metsahooldustööd. Raierahu kehtestamisega välditakse eelkõige põlismetsades elavate lindude ja loomade häirimist sigimisperioodil.

“Samamoodi kui varasematel aastatel toimetame sel ajal riigimetsas edasi, kuid keskendume noore metsa hooldamisele ja uue metsapõlve rajamisele, millega sel pingelisel ajal tegeleb 1700 metsaistutajat. Samuti teeme töid, mis on vajalikud teede, sihtide ja kuivenduskraavide korrashoiuks, ja pinnase tahenemisel jätkame puiduvedu juba raiutud lankidelt,” selgitas RMK juhatuse liige Tavo Uuetalu.

RMK töötajad korraldavad raierahu ajal metsaistutust, noorendike hooldamist, metsasihtide, -teede ja kuivendussüsteemide korrastamist. Tänavu istutatakse riigimetsa 21 miljonit puud, noort metsa hooldatakse 42 270 hektaril ja teid hööveldatakse kevadel 7400 kilomeetrit.

Raierahu ajal ei tehta lageraiet. Erandiks on haiguste ja kahjurite leviku ärahoidmiseks tehtav raie kahjustatud metsades ja kuivades puhtmännikutes.

Kevadine raietööde peatamine on riigimetsas saanud traditsiooniks alates 2002. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles