"Kurb on lugeda Facebooki postitusi, mis hoiatavad inimesi politsei eest, mitte ei manitse ohutult käituma"

Copy
Paikuse külje alla jääva Käärasoo kandi elanikele teevad muret autojuhid, kes külatänaval, kus liigub palku lapsi ja rattureid, kihutama kipuvad.
Paikuse külje alla jääva Käärasoo kandi elanikele teevad muret autojuhid, kes külatänaval, kus liigub palku lapsi ja rattureid, kihutama kipuvad. Foto: Eleri Lõhmus

Paikuse külje alla jääva Käärasoo kandi elanikele teevad muret autojuhid, kes teeremondi ajaks ümber suunatud liiklusest tingituna on sattunud tanumale, kus liigub palku lapsi ja rattureid, ja kipuvad seal kihutama.

Paikuse piirkonnapolitseiniku Kristi Vahi sõnutsi on mitme nädala vältel tulnud nii politseile kui Paikuse osavalda murelikke telefonikõnesid ja kirju kiiruseületamise kohta Paikusel Käärasoo teel ja selle ümbruses. Kuna Jõekalda teel toimub ehitus, kasutavad paljud piirkonna elanikud selle asemel Käärasoo teed. Kuna tegu on elamurajooniga, kus puuduvad kergliiklusteed ja sõiduteel liiguvad nii jalakäijad kui jalgratturid, sealhulgas lapsed, on kohalike mure politseiniku arvates põhjendatud.

“Peame mõistma, et lapsed alles õpivad aru saama ohust. Neil ei ole veel välja arenenud liikuva objekti kiiruse ja kauguse tajumise võime. Võrreldes täiskasvanuga on lapsed liikluses vähekogenud ja võivad sattuda segadusse liikluskeskkonna ootamatust muutusest,” selgitas Vahi.

Politseiniku jutu järgi on märkimisväärne see, et kõnealuses piirkonnas tohib sõita 30kilomeetrise tunnikiirusega. Peale tänava otstesse paigaldatud alamärkide on Käärasoo teel dubleeritult “30” märk sel alal sõidukiiruse mahavõtmise meeldetuletuseks.

Politsei on pööranud liikluse rahustamiseks Käärasoo teele senisest rohkem tähelepanu ja teeb seda edaspidigi. “Kahjuks peame tõdema, et enamik kiiruseületajaid on sealse piirkonna elanikud. Kurb on lugeda Facebooki postitusi, mis hoiatavad inimesi politsei eest, selle asemel et manitseda neid seaduskuulekalt ja ohutult käituma,” märkis Vahi.

“Paikuse piirkonnapolitseinikuna panen kõigile südamele, et enda kodukohas saate just teie ise palju ära teha, et liikluskeskkond oleks turvalisem. Loodan, et kiiruspiirangu vajalikkuse mõistmiseks ei ole vaja õnnetusjuhtumit,” ütles Vahi. “Varuge hommikul kodunt minnes ja õhtul tulles aega, et liigse kiirustamise tõttu ei juhtuks kellegagi õnnetust.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles