Pärnus võib öösel taas uputama hakata

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel nädalal möllanud sügistorm tõstis veetaseme Pärnus 150 sentimeetrini üle keskmise. Veetõusu alla jäi rannapark ja mõned ranna rajooni tänavad.
Eelmisel nädalal möllanud sügistorm tõstis veetaseme Pärnus 150 sentimeetrini üle keskmise. Veetõusu alla jäi rannapark ja mõned ranna rajooni tänavad. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Tallinna tehnikaülikooli meresüsteemide instituudi prognoosi kohaselt tõuseb merevee tase Pärnus täna öösel ligi 130 sentimeetrit üle keskmise, Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi prognoosi järgi tõuseb merevesi kriitilise piiri lähedale.
 

Tallinna tehnikaülikooli meresüsteemide instituudi meretaseme infosüsteemi prognoosi järgi tõuseb merevee tase kella 2 paiku 124 sentimeetrit üle keskmise.

Sellise merevee tasemega hakkab vesi tungima Rannaparki.

Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituut (EMHI) prognoosib, et merevee tase võib ööl vastu esmaspäeva ning esmaspäeva päeval tõusta Pärnu lahes kriitilise piiri lähedale.

EMHI sünoptikute prognoosi järgi võib esmaspäeval vesi tõusta Pärnu lahes kuni 150 sentimeetrit keskmisest kõrgemale, vahendas BNS.

Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi prognoosi järgi tugevneb täna õhtul edelatuul 14 kuni 17 m/s, pärast keskööd kuni 20 m/s. Laine kõrgus on 2 kuni 4 meetrit.

Pärnus on veetaseme kriitiliseks piiriks 160 sentimeetrit üle keskmise. Kriitiline veetaseme piir on kokkuleppeline ning see iseloomustab veetaset, mis ei kujuta endast inimestele otsest ohtu. Kriitilisest tasemest ülespoole on võimalikud veekahjustused.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles