Pärnu parimad puitaknad on valitud

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Supeluse 23.
Supeluse 23. Foto: Urmas Luik

Pärnu abilinnapea Romek Kosenkranius andis eile linnakodaniku majas üle preemiad konkursi „Pärnu parim puitaken 2011“ võitjatele.

Hoonete hindamine toimus kahes kategoorias: ühepereelamud ja kortermajad.

Ühepereelamu kategoorias tunnistati parimaks Väike-Posti 27d (pildil) lahendus ning korterelamute kategoorias läks peapreemia korteriühistule Supeluse 23 kuuluva hoone parima lahenduse eest, teine preemia Karja 21 korteri omanikule ning kolmas preemia Rüütli 1 korteri omanikule. Ergutuspreemia sai Kalamehe 5 korteri omanik, teatas Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja Maria Murakas-Ollo.

Konkursi eesmärk on propageerida puitakende kasutamist ja taaskasutamist, samuti soovitakse tähelepanu juhtida puitarhitektuuri säilitamise vajalikkusele.

Konkursile olid oodatud osalema kõik Pärnu linna muinsuskaitsealas, selle kaitsevööndis ja miljööväärtuslikes piirkondades asuvad era- ja kortermajade omanikud.

Hindamisel võeti arvesse teostatud tööde mahtu, kvaliteeti, terviklikkust ja sobivust hoonega. Hinnati töid, mis on teostatud aastatel 2006 kuni 2011 ning vastavalt kehtivatele normidele ja õigusaktidele.

Konkursi korraldamisel tegi linnavalitsus koostööd Viking Window ASiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles