Hiinaga sõbrustamise teated sattusid halvale ajale

Siiri Erala
, peatoimetaja
Copy
Postimees alustas eile artiklisarja Hiina mõju suurenemisest Baltikumis, mis toimub ka läbi keeleõppe ja ürituste. Pärnu soojendab praegu Hiina linnaga suhteid.
Postimees alustas eile artiklisarja Hiina mõju suurenemisest Baltikumis, mis toimub ka läbi keeleõppe ja ürituste. Pärnu soojendab praegu Hiina linnaga suhteid. Foto: Pm

Eile teavitas Pärnu linn avalikkust Hiina Qingdao linnast pärit külaliste võõrustamisest, Hiina nädala toimumisest ja hiina keele õppimisvõimalustest siinsetes koolides. Teated langesid aega, mil Postimees alustas artiklisarja Hiina üha kasvavast poliitilisest ja majanduslikust mõjust Balti riikides.

Esimeses artiklis mainitakse suvepealinnagi, põhjuseks Hiina rahaga oma riigi teemanädala korraldamine. Seda Tallinna ülikooli (TLÜ) Konfutsiuse instituudi kaudu, mida toetatakse heldelt. Pärnu linn täpsustas eile, et instituudi rahaga korraldatakse vaid laupäevane linnarahvale mõeldud üritus. Port Artur 2 kaubanduskeskuses toimub Hiina tänavafestival, kus eksootiliseks reisiks valmistunud Pärnu kammerkoor esitab hiina­keelseid laule, saab õppida kalligraafiat, jälgida teetseremooniat ja näha-kogeda, mida kujutavad endast traditsiooniline ­Hiina meditsiin ja massaaž.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles