Maailmakoristuspäev näeb lahendust noortes

Laura Vadam
, reporter
Copy
Maailmakoristuspäeva saadikud räppar nublu (vasakult), eestvedaja Mart Normet, laulja Kristel Aaslaid ja muusik Andres Kõpper.
Maailmakoristuspäeva saadikud räppar nublu (vasakult), eestvedaja Mart Normet, laulja Kristel Aaslaid ja muusik Andres Kõpper. Foto: Andrei Ozdoba

Suitsukonid ja pudelikorgid – väikeprügi, mis kohe ei pruugi silma ­hakata. Diivan ja hunnik mängu­karusid – praht, mida täheldame meetrite kauguselt. Teame, et sohva koht ei ole metsas. Ent oleme unustanud, et suitsukoni paikki pole maas. Üleeile rattaga koju vändates jäi mu teele ligikaudu 30 suitsukoni. Miks? Sest pisiprügil arvatakse olevat väiksem mõju, mistap see kergekäelisemalt peost pillatakse. Ka prügikasti kõrvale maha.

Kurja juur on harjumus, ükskõiksus ja teadmatus, mille parandamiseks loodi Eestis maa­ilmakoristuspäev ja mis täpselt kahe nädala pärast taas toimub. Mullu võttis Eesti eestvedamisel maailma suurimast kodaniku­algatusest osa 157 riigi 18 miljonit inimest. Siinkandis lõi käe külge üle 10 000 inimese. Tänavu on eesmärgid suuremad.

Mullu vedas Eesti koristust eest pärnakas Raimo Matvere. Sel aastal juhatab vägesid nii­samuti pärnakas Mart Normet. “Ma olen inimeste fänn ja inimeseks olemise fänn,” märgib Normet lühidalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles