Galerii: Ranniku matkarada ootab Pärnumaad avastama 

Merle Rallmann
, veebitoimetaja
Copy

Pärnumaa rannaalasid palistab Virtsust Iklani sinivalge matkarajamärgistus, mis aitab loodusmatka fännidel teel püsida. Teel olijate tarvis on paigaldatud üle kümne infotahvli ja puhkekoha.

Äsja avatud, kahte riiki läbiva Ranniku matkaraja Pärnumaa osa kulgeb 228 eriilmelisel kilomeetril, läbides väikesi kalurikülasid ja kulgedes nii liivarandadel kui metsa- ja põlluteid pidi. 

Matkatee märgistamise raames pandi Pärnumaale püsti 15 infostendi, mis annavad matkajale infot nii raja kui piirkonna vaatamisväärsuste kohta. Linnapiirkonda said üles pandud metallraamiga ja maale arhailisema, puitkonstruktsiooniga stendid.

Projekti käigus rajati Pärnu maakonda 11 puhkekohta. Temaatilise, paadikujulise laua ja pinkidega varjualuse said Uisu ja Matsi puhkekoht Lääneranna vallas. Kavaru, Putiranna, Sutiranna, Sepamaa, Vaiste, Värati ja Reiu randa rajati traditsioonilisemad piknikulaudadega varjualused, samuti kuuluvad puhkekohta prügikast ja lõkkease-grillialus, Reius välikäimladki.

Peale varjualusega puhkekohtade mõeldi teelistele Pärnu linnaski, kus Ringi tänava äärde pandi istepingid koos prügikastiga, ja Treimanis, kus vandersellide tarvis on raamatukogu ees piknikulaud.

Matkarajal kulgejate tarvis valminud veebilehe kaardilt leiab rändur peale matkaraja infot kohalike sündmuste kohta, mis annab teelisele võimaluse osa saada kohalikust kultuurielustki. Näiteks leiab praegu kaardilt info nii Matsalu loodusfilmide festivali, Kihnu viiulinädala, Rannajooksu kui Läänemaa toidunädala kohta.

Ranniku matkaraja on juba täies pikkuses läbi matkanud Lovro Tacol Sloveeniast, kellel käimisele Tallinnast Leedu piirini kulus 50 päeva.
Ranniku matkaraja on juba täies pikkuses läbi matkanud Lovro Tacol Sloveeniast, kellel käimisele Tallinnast Leedu piirini kulus 50 päeva. Foto: Erakogu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles