Kihnu pärimuskultuur jõuab Gruusiasse

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
SA Kihnu Kultuuriruumi juhataja Mare Mätas läheb koos kaaskonnaga Gruusiasse Kihnu kultuuri tutvustama.
SA Kihnu Kultuuriruumi juhataja Mare Mätas läheb koos kaaskonnaga Gruusiasse Kihnu kultuuri tutvustama. Foto: Urmas Luik

Kihnu kultuurisaadikud lendavad homme Gruusiasse, et tutvustada mägirahvale oma pärimuslaule ja -tantse. Reisi tugeb Euroopa Liidu programm Erasmus+ projekt, mis toetab koostööd ja kogemuste vahetamist riikide ja rahvaste vahel. Kõnealune ettevõtmine keskendub pärimuskultuurile ja sellele, kuidas seda paremini hoida, arendada ja väärtust selgitada. Projektis osalevad UNESCO tunnustatud kultuurikandjad Eestist, Lätist, Makedooniast ja Gruusiast.

Projektijuht, SA Kihnu Kultuuriruumi juhataja Mare Mätas märkis, et osalejad õpivad üksteise kogemustest kultuuripärandi edasikandumist noortele ning tema kodusaarel on selle näiteks pärimuskool ja põhi­kooli õppekavas kihnu keele väärtustamine.

Projektipartnerid kohtusid esimest korda Lätis Suiti piirkonnas, suite on ligemale 2500 ning nende naiste laulule on iseloomulik burdoo ehk “e” venitamine. Järgnes kokkusaamine Makedoonias ja jaanipäeva paiku jõudis võõrustamisjärg kihnlasteni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles