Galerii: Pärnuski vaadeldi tiivuliste sügisrännet

Copy

Rahvusvahelise linnuvaatluspäeva puhul Pärnuski toimunud linnuvaatlusel nähti pooleteise tunni jooksul 273 lindu 24-st erinevast liigist. 

5. ja 6. oktoobrer olid rahvusvahelised linnuvaatluspäevad. Eesti ornitoloogiaühing kutsus loodushuvilisi jälgima suliskuubi oma koduaias, pikemal retkel või avalikul lindude vaatlemise üritusel. Vaatluspäevade eesmärk on pöörata tähelepanu lindudele ja nende vajadustele rände ajal.

Mai linnuvaatlustorni kogunes selleks puhuks viis harrastusornitoloogi. Vaatlust juhendanud ornitoloogi Eedi Lelovi sõnul hakkas kõige rohkem sadamalinnale omaselt silma kajakaid: naerukajakad, kalakajakad, hõbekajakad ja merikajakad, kes moodustasid kolmandiku kohatud lindude üldarvust. Kõige põnevamad liigid vaatlejatele olid kaks tundrakiuru, kes siinmail võrdlemisi haruldane külaline ja üksik aul lahes. 

"Sellist lindude massi, kui mullu samas tornis ja sama ürituse ajal kohati kahjuks sel aastal ei olnud," ütles Lelov. Lisades, et tänavu puudusid ka näiteks metsvindid ja kuldnokki vaadeldi vaid paarikümne ringis. "Midagi katastroofilist me selles ei näe ja on ju üldteada ütelus: aastad pole vennad."

Mullu vaadeldi 1112 lindu 22-st erinevast linnuliigist. Siis moodustasid põhiosa lindude massist  kuldnokad 750 linnuga ja metsvindid 300 linnuga.

Rahvusvahelised linnuvaatluspäevad EuroBirdwatch toimusid sel aastal 26. korda ja kaasa lõid inimesed 41 riigis.

EuroBirdwatchi peakorraldaja on BirdLife International, Eestis koordineerib tegevust ornitoloogiaühing.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles