Sillale pandi bussijuhtide tarvis uus liiklusmärk (1)

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Kesklinna sillale paigutati ennetusmeetmena liiklusmärk, et tuleb hoida eesoleva sõidukiga vähemalt 30meetrist pikivahet.
Kesklinna sillale paigutati ennetusmeetmena liiklusmärk, et tuleb hoida eesoleva sõidukiga vähemalt 30meetrist pikivahet. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu Kesklinna sillale äsja pandud liiklusmärk kohustab bussijuhte hoidma vähemalt 30meetrist pikivahet. 

Soovitusest lubada bussidel sõita sillal vähemalt 30meetrise pikivahega oli esimest korda juttu 1989. aastal Sojuzdornii koostatud Kesklinna silla kandevõime analüüsis. “Rõhutan, et kogu aeg on seda käsitletud soovituse, mitte ettekirjutusena, enne 1995. aasta remonti,” rääkis Pärnu linnavalitsuse meedianõunik Teet Roosaar. Ta lisas, et 1995. aasta remondiga loodeti silla kandevõimet tugevdada, kuid kahjuks seda ei tehtud.

Sojuzdornii töös jõuti uuringute ja katsetuste tulemusena järeldusele, et silla kandevõimest on võrreldes projektikohasega ratasveokitele säilinud 50 protsenti. Kesklinna silla kandevõimeks projekteeriti 80 tonni, pool sellest on 40. Pärast 1995. aasta remonti pandi sillale üle kaheksatonnise registrimassiga veokite sõidukeeldu tähistav liiklusmärk.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles