Reformierakond: Pärnu linnavalitsus varjab Kesklinna silla olukorda (5)

BNS
Copy
Kesklinna silla olukord pole hea, selle tegelik kandevõime pole teada enne, kui on tehtud uuringud.
Kesklinna silla olukord pole hea, selle tegelik kandevõime pole teada enne, kui on tehtud uuringud. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu volikogu reformierakondlaste teatel varjab linnavalitsus volinike eest Kesklinna silla olukorda.

Pärnu reformierakondlaste juht ja volikogu liige Irina Talviste ütles, et volikogu esimees oli planeerinud novembriistungile infopunktina spetsialistide ettekanne, mida ei toimunud.

Sel neljapäevalgi peetud istungil ei toodud volikogu ette sillaeksperte, ehkki see oli volinikele laiali saadetud päevakorras taas ette nähtud.

"Vägisi tekib kahtlusi, et volinike eest soovitakse midagi varjata. Kesklinna silla seisundi ega kandevõime kohta ei saa anda hinnanguid ükski poliitik ega isegi linnapea. See on ekspertide ja asjatundjate pärusmaa. Paraku viimaseid volinike ette ei lubata," märkis Talviste. "Vastutustundlikud otsused Kesklinna silla tuleviku suhtes ei puuduta mitte ainult meid, volikogu liikmeid, vaid kõiki linna kodanikke. See on muu hulgas linnarahva turvalisuse küsimus."

Talviste sõnul ei saa ega tohi silla teemal langetada otsuseid pelgalt emotsioonide ajel. Linnavolikogu soovib saada moonutamata materjale ja soovitusi ekspertidelt, mille põhjal saaks teha kaalutletud otsuse, mis vaatab tulevikku, ent on jõukohane ja ratsionaalne.

Pärnu linna koalitsiooni moodustavad linnapea valimisliit Pärnu Ühendab, Keskerakond ja Isamaa. Opositsioonis on Reformierakond ja Eesti Konservatiivne Rahvaerakond.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles