Uku ja Maibi Randmaa kohtusid kodulinna merekarudega

Joel Kukk
Copy
Uku ja Maibi Randmaa vastasid meelsasti kodulinna merekarude kelmikatele küsimustele.
Uku ja Maibi Randmaa vastasid meelsasti kodulinna merekarude kelmikatele küsimustele. Foto: Pärnu jahtklubi

Pärnu jahtklubi auliige Uku Randmaa ja tema abikaasa Maibi tutvustasid kodulinna purjetajatele raamatut „Ümber. Ilma“, mis on sümbioos kahest maailmast.

Sellal kui Uku osales ümbermaailma soolopurjetamisvõistlusel Golden Globe Race, hoolitses Maibi nende pisikeste kaksikute, ühe tiineri ja kodu eest. Uku hoidis lippu kõrgel merel nagu ka Maibi, kel kaks jalga kindlalt maa peal.

Raamatu autoritel tuli fännidele jagada kümneid autogramme.
Raamatu autoritel tuli fännidele jagada kümneid autogramme. Foto: Pärnu Jahtklubi

Karmil merel pidas Uku päevikut ja omamoodi merekaruelu elas samal ajal tema naine. Selles raamatus põimuvad ja põrkuvad kahe inimese mõtted ja emotsioonid, sest kerge polnud kummalgi. Raamatust koorub välja suurem mõte – kui tähtis on ikkagi armastus. Ja kuidas see püsima jääb, kui teineteisest nii kaugel ollakse.

„Teel olin 251 päeva ja 23 tundi ja läbisin ligemale 24 000 vesist miili. Üksinda, ilma peatusteta on ümber maailma enne mind purjetanud veidi üle 200 inimese,“ ütles Uku Randmaa.

„Ümber. Ilma“ on lugu sellest, kuidas Uku Randmaa hoidis merel lippu kõrgel, samal ajal tegi seda kodus abikaasa Maibi, kaks jalga kindlalt maa peal.
„Ümber. Ilma“ on lugu sellest, kuidas Uku Randmaa hoidis merel lippu kõrgel, samal ajal tegi seda kodus abikaasa Maibi, kaks jalga kindlalt maa peal. Foto: Pärnu Postimees
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles