Esmaspäev tuleb tuuline ja sajune

BNS
Copy
Esmaspäev tuleb tugeva tuule ja sajuga.
Esmaspäev tuleb tugeva tuule ja sajuga. Foto: Urmas Luik

Esmaspäeval liigub ulatusliku madalrõhuala lõunaserv üle Eesti, tuues kaasa tugeva tuule ja saju.

Ilmateenistuse teatel on ööl vastu esmaspäeva pilves ilm. Sajab vihma ja lörtsi, enne keskööd Ida-Eestis lundki. On jäiteoht. Puhub edelatuul seitse kuni 12, puhanguti 15 meetrit sekundis. Saartel ja rannikul ulatub tuule kiirus 12–15, iiliti 22 meetrini sekundis. Hommikuks tuul veidi nõrgeneb. Õhutemperatuur on -1 kuni +4 kraadi ja hommikuks läheb mõnevõrra soojemaks.

Peipsi järvel puhub edelatuul seitse kuni 12, puhanguti 14 meetrit sekundis. Laine kõrgus on 0,7–1,3 meetrit. Ajuti sajab lörtsi ja vihma, öö hakul ka lund. Nähtavus on mõõdukas, lume- ja lörtsisajus aga halb. Õhutemperatuur jääb 0 ja +3 kraadi vahele.

Esmaspäeva päeval tuleb pilves ilm. Paljudes kohtades sajab enamasti vihma, õhtupoolikul sadu harveneb ja pilved hõrenevad. Puhub edela- ja läänetuul kuus kuni 12, saartel ja rannikul puhanguti 15–18 meetrit sekundis. Sooja võib oodata neljast kaheksa kraadini.

Peipsi järvel puhub edela- ja läänetuul seitse kuni 12, iiliti 14 meetrit sekundis. Õhtupoolikul tuul veidi nõrgeneb. Laine kõrgus ulatub 0,7st 1,3 meetrini. Ajuti sajab enamasti vihma ja nähtavus on mõõdukas. Sooja tuleb neli kuni kuus kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles